MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Stalni program

 

Vse plačljive dejavnosti za mlade do 30. leta sofinancira Mladinski center Idrija iz sredstev, ki jih pridobimo s kandidaturo na javnem pozivu za sofinanciranje programov mladinskega dela Urada RS za mladino.

KROŽEK RIS-ANJE

Na vsakem srečanju se bomo ogreli z risanjem krokijev (hitrih skic po modelu), eksperimentirali s tehnikami, risali in materiali. Glede na predhodno znanje se bomo skupaj odločali o temah in motivih, ki jih bomo risali ter prisluhnili individualnim željam. Naučili se bomo osnove perspektive, viziranja in kompozicije. Cilj je biti sproščen in uživati v procesu risanja ne glede na predhodne izkušnje in starost.

Krožek bo potekal ob torkih ob 17. uri v MCI, imeli bomo 10 srečanj dolgih 2 uri. Za mlajše od 30 let je cena 40 € za 10 2-urnih srečanj, za starejše od 30 let pa 60 €.

Izvajalec bo Jože Carli s sodelavci.

 

TEČAJ ITALIJANŠČINE

20-urni jezikovni tečaj ITALIJANŠČINA 1 bo zaobjemal vsebine vezane na splošno področje, naučili se boste predstaviti in spregovoriti o svojih osnovnih podatkih, o prostem času, o družini, o poklicu in poklicnem področju, učili se boste osnovne komunikacije v trgovini, baru, restavraciji … Razvijali boste slušno in bralno razumevanje ter govorno in pisno sporočanje. Usvajanje besedišča, jezikovnih struktur in sporazumevanje bo potekalo na osnovnem nivoju A1 in A2. Udeleženci boste ves čas aktivno udeleženi v učnem procesu, komunikacija v italijanščini bo potekala v več smereh (s profesorico, med udeleženci v dvojicah – igranje vlog, v skupini – izmenjava mnenj, izkušenj, prosti govor…).

Tečaj bo potekal ob ponedeljkih ob 17. uri v MCI, imeli bomo 10 srečanj po 2 šolski uri. Za mlajše od 30 let je cena 25 € za tečaj, za starejše od 30 let pa 40 €. Tečaj je namenjen začetnikom različnih starosti, ki vas bomo v primeru zadostnega števila prijav razdelili v različne starostne skupine.

 

STEM ŠOLA KEMIJE IN BIOLOGIJE

Od oktobra do vključno januarja se lahko udeležite našega novega STEM programa kemije in biologije. Vsak ponedeljek od 15:00 do 16:00 bodo vsi otroci, od 8 do 14 let imeli možnost, da pridejo in se skozi igro naučijo nekaj novega. STEM delavnice so pripravljene tako, da pomagajo otrokom izboljšati njihovo logično razmišljanje ter postanejo bolj kreativni in lažje obvladajo šolsko gradivo.

Delavnice bo izvajala naša prostovoljka Midheta Bašić, magistra kemije. Delavnice bo potekale v dveh sklopih: oktobra in novembra, decembra in januarja. Cena delavnic za en mesec je 10 € za enega otroka, torej za vsak sklop 20 €. Otroci, ki se bodo udeležili krožka od začetka do konca, bodo prejeli MCI diplomo o končanem STEM tečaju kemije in biologije. Če ste navdušeni nad znanostjo, pridružite se nam!

 

GLASBENE URICE KITARE
vsak četrtek od 15.30 dalje

Pri glasbenih delavnicah oziroma učenju kitare se osredotočamo se na zabavno glasbo, rock, pop, jazz, blues ter spoznavamo praktično glasbeno teorijo.
Učne ure kitare so primerne za različne stopnje predznanja.

Tečaj bo izvajal Jan Pivk, prispevek za udeležbo je 45 € za 12 srečanj (oz. 75 € za starejše od 30 let). Prijava je veljavna, ko izpolnite prijavnico in poravnate tečajnino.

 

TEČAJ TOLKAL
vsako sredo od 15.30 dalje

Pouk bobnov zajema igranje ritmov iz rock, jazz, funk, metal, pop in drugih zvrsti glasbe. Udeleženci se naučijo osnov klasičnega igranja, kar vključuje osnovne bobnarske tehnike, branje not, upoštevanje tempa ...

Tolkalsko delavnico vodi Pegam Podobnik, prispevek je 45€ za 12 srečanj (oz. 75 € za starejše od 30 let). Prijava je veljavna, ko izpolnite prijavnico in poravnate tečajnino.

OSTALE AKTIVNOSTI
Naše prostore nudimo tudi modelarjem, alpinistom, bioterapiji in Jezikovne storitve Parafraza. V naslednjih mesecih pa bomo nadaljevali tudi z izobraževalnimi, ustvarjalnimi, zabavnimi in drugimi dogodki, tako spremljajte informacije, da česa ne zamudite.

Če tudi vi potrebujete prostor za izvajanje lastnih aktivnosti ali bi aktivnosti radi ponudili širši javnosti, si oglejte naše prostore in nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2