MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Stalni program

 ADPRT MCI

Ponedeljek in četrtek, 13.00 - 18.00

Mladinski center Idrija je prostor, kjer se dogaja! Kjer se mladostniki zabavamo, spoznavamo sovrstnike, kujemo nove projekte in širimo pozitivno mladinsko energijo. 
Dvakrat na teden bo Mladinski center odprl večnamenski prostor za različne aktivnosti izven šole. Mladinski center lahko uporabite tudi kot prostor za samostojno učenje oz. delo v skupinah, če potrebujete skenirati ali natisniti kakšno stran imate tudi to možnost.
Druženja so neobvezujoča in brezplačna, prostor je odprt in namenjen mladim, da ga izkoristijo in se družijo. Lahko se ga udeležite samo za eno uro, nas pridete samo pogledat ali pa ostanete več časa.
Organizirane aktivnosti bodo v začetku zasnovane s strani mladinskih delavcev, kasneje pa si želimo, da bi želje delili z nami tudi vi.
V Mladinskem centru imamo trenutno vedno aktualni namizni nogomet in mizo za ping pong, dovolj je miz in stolov ter sedežne garniture iz palet, ki jih lahko izkoristite za učenje, sodelovanje pri učenju ali pa samo za druženje, pogovor ter sklepanje novih poznanstev.
Lahko se udeležite organiziranih dejavnosti ali pa si sami najdete svojo zabavo v Adprtmu MCI.

Sledite nam na Adprt MCI.

ME&TEA @ MCI
Torek, 16.45 – 17.45
Če se ob torkih popoldan nimaš kam dati in si želiš po angleško čebljati, join us for a cup of tea in a conversation @ MCI! V desetih vodenih srečanjih se bomo s Sonjo Benčina pogovarjali o vsem mogočem, teme boste lahko izbirali udeleženci sami in tako od konverzacije odnesli kar največ. Ker bo skupinica majhna (do 10 ljudi), bo vzdušje sproščeno, vsak pa bo imel priložnost spregovoriti v svojem ritmu. Obvezno je vsaj minimalno predhodno znanje angleščine.
Še vedno vabljeni, da se nam pridružite ob torkih ob 16.45.
ME&TEA @ MCI izvajajo Jezikovne storitve Parafraza.

tecaj anglescine

ANGLEŠKE URICE
Torek, 17.30 – 18.30
Angleške urice so namenjene vsem, ki bi radi na sproščen način obnovili svoje znanje angleščine. Malo se igramo, malo beremo, veliko pa govorimo in se smejimo!
Skupina je polna.
Angleške urice izvajajo Jezikovne storitve Parafraza.

PEVSKI ZBOR MenSeLuštaPet
Torek, 18.15 – 19.30
Na vajah pevskega zbora se pevke poleg druženja in zabavanja ob glasbi seznanjajo z osnovami vokalne tehnike, učijo pravilnega dihanja pri petju, razvijajo posluh in pevski glas, se uvajajo v večglasno petje, spoznavajo nove prijatelje, se učijo novih pesmi.
Še vedno vabljeni, da se nam pridružite v torek, ob 18.15.
Pevski zbor vodi Polona Bončina.

menseluschtapet

JOGA (jutranja)
Sreda, 6.00 – 7.00
Sistematična vadba Joge po znanstveno-medicinskem sistemu svetovno priznanega indijskega Učitelja Vishwagurujija, vam omogoča zdravje, odlično počutje in notranjo umirjenost.
Vadba vključuje telesne vaje, dihalne vaje ter vaje sproščanja, koncentracije in meditacije.
Primerna za vse starostne skupine.
Še vedno vabljeni, da se nam pridružite!
Jutranjo jogo izvaja Popetre joga v vsakdanjem življenju.

DRUŽENJE MAMIC
Sreda, 9.00 – 12.00
Vsako sredo med 9.00 in 12.00 uro so prostori na voljo nosečnicam in mladim staršem, da si vzamejo čas za klepet ob kavi ali čaju. Medtem ko se malčki zamotijo v igri z našimi igračami, lahko starši v miru izmenjajo izkušnje in nasvete. Občasno druženjem dodamo še tematiko o kateri teče pogovor: skrb za zdravje, branje kvalitetnih knjig, laži otrok, otroška kozmetika….
Pridružite se nam lahko vsako sredo dopoldne. Vabljeni k spremljanju objav v FB dogodku.

SPROSTITVENI PLESI
Sreda, 18.00 – 19.00
Srečanja so namenjena sproščanju v povezavi giba, glasbe in energije. Plesi so namenjeni vsem, starost in fizična kondicija ali predznanje plesov niso pomembni, saj so plesi enostavni.
Skupina je polna.
Sprostitvene plese izvaja Polona Bončina.

KITARA
Četrtek, 15.00 – 18.00
Pri glasbenih delavnicah oziroma učenju kitare se osredotočamo se na zabavno glasbo, rock, pop, jazz, blues ter spoznavamo praktično glasbeno teorijo.
Če bi se nam želeli pridružite, nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Učne ure kitare izvaja Kulturno umetniško društvo Prekuc.

TEČAJ RUŠČINE
Četrtek, 18.00 – 19.30
Na tečaju ruščine spoznavamo jezik največje dežele na svetu in ugotavljamo, da v Rusi ne živijo samo medvedi, ki pijejo vodko. Primerno za vse, ki želite v Rusijo oz. z njo poslujete. Pa seveda tudi za vse ostale!
Skupina je polna.
Tečaj ruščine izvaja Muštikl Drejc Kokošar s.p.

OSTALE AKTIVNOSTI
Naše prostore nudimo tudi modelarjem, alpinistom, popoldanski skupini joge in bioterapiji. Občasno izvajamo tudi tečaj šivanja ali druge tečaje.
Če tudi vi potrebujete prostor za izvajanje lastnih aktivnosti ali bi aktivnosti radi ponudili širši javnosti, si oglejte naše prostore in nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..