MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Študijski krožki

ARHITEKTURICE

ob četrtkih ob 19. uri

Arhitekturice ponujajo priložnost, da se ne glede na predhodno znanje spoznate s sodobnimi arhitekturnimi praksami, ki so aktualne v lokalnem in globalnem merilu, da se bolje spoznate s prostorom, ki vas obdaja in z načini, kako prostor spreminjati.

Ogledali si bomo primere dobre arhitekturne prakse pri nas (javni objekti rudnika, cerkev, trg, gledališče, grad, OŠ, blagovnica), preučevali svoje vsakdanje okolje, razmišljali, kako oblikovanje odgovarja na potrebe uporabnika. Predstavili bomo tudi sodobne koncepte angažirane arhitekture, sobivanja mlajših in starejših, trajnostne arhitekture, raziskovali ekološki in trajnostni vidik arhitekture ter spoznavali pomen javnega prostora in nepremičninskih politik. Ogledali si bomo različne prezentacije arhitekturne misli - fotografijo, skico, risbo, maketo - in se tudi sami preizkusili v urbanem skiciranju. Razmišljali bomo tudi o skupnih prostorih v mestu ter izdelali predloge za njihovo izboljšanje.

Vsako srečanje bo sestavljeno iz predavanja, ogleda filmov, terena ali primerov ter vrednotenja prek skice, risbe in fotografije.

Dogodki bodo za udeležene brezplačni, financirani bodo s strani programa študijskih krožkov MIZŠ, pripravila pa jih bo Katja Martinčič.

 

IZOBRAŽEVALNA DRUŽENJA ZA MAMICE Z DOJENČKI

ob sredah ob 10.30

Obdobje, ko v družino vstopi nov član, je velikokrat stresno, saj se mamici postavi veliko vprašanj in dvomov. Velikokrat se zgodi, da ostane s kupom vprašanj in rutinskim vsakdanom kar sama. Da bi čim več mamicam olajšali »materinjenje«, ponovno odpiramo vrata sredinim srečanjem za mamice in nosečnice. Namenjena so druženju, izmenjavi izkušenj, pridobivanju znanja o vzgoji in negi otroka v prvem letu, preprečevanju poporodne depresije in iskanju odgovorov na vse zakaje. Teme srečanj niso v naprej določene, saj jih s svojimi predlogi oblikujejo udeleženke same, pod vodstvom mentorice Tite Tušar.

Srečanja bodo potekala v okviru Študijskih krožkov, ki jih sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, zato so za udeleženke brezplačna.

 

     mizs_logo_navbar.png

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2