MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Pozitivna izkušnja na prostem

Ob koncu projekta smo dogajanje uspešnega mednarodnega dogajanja povzeli v članku na naši spletni strani.


Kakšen je namen projekta
Namen projekta je, da v vsaki izmed lokalni skupnosti razvijemo in preizkusimo metode za delo z mladimi na prostem in jih na koncu zberemo ter objavimo na spletni strani, kjer bodo na voljo za uporabo drugim mladinskim delavcem, učiteljem ter drugim, ki delajo z otroki in mladimi oziroma jih zanimajo metode dela na prostem. Projekt se bo odvijal med marcem 2022 in februarjem 2023.

Kaj bomo počeli pri projektu in kdo pri njem sodeluje
Naloga idrijske ekipe bo torej pripraviti in izvesti mesečne dogodke z različnimi skupinami mladih, jih preizkušati in razvijati ter nato zapisati in deliti z drugimi. Podobno bodo počeli tudi v drugih lokalnih skupnostih, in sicer v partnerskih organizacijah so Wild Routes iz Italije, Outward bound Croatia in PINE s Poljske. Vsak bo torej izvajal mesečne dogodke v lokalnem okolju, z mednarodnimi partnerji pa se bomo srečali na začetku, poleti na treningu v Sloveniji, jeseni na študijskem obisku na Hrvaškem, in še na koncu na zaključnem srečanju v Italiji.

Kako lahko ti sodeluješ pri projektu
Vabimo vse, ki bi vas zanimalo sodelovanje pri projektu in bi radi razvili oziroma preizkusili vsaj eno novo orodje ali metodo za delo z mladimi na prostem v naslednjem letu ter vam bo pri tem koristila skupinska spodbuda in izmenjava. 
Oglasi se na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., če imaš kakšno vprašanje ali bi se želel_a samo malo pozanimati o tem, kaj bomo počeli tekom projekta.