MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Curae

Mednarodni projekt CURAE - Caring for the Continuation of Vintage Craft (januar 2022 - september 2024)

Mladinski center Idrija sodeloval v mednarodnem projektu Curae, ki se ukvarja z ohranjanjem tradicionalnih obrti in  na prenos znanj na mlade.

Cilj projekta pa je opolnomočenje mladih, ki živijo na podeželju, da s pomočjo poznavanja starih obrti, z modernizacijo le-teh, ter s pomočjo sodobnih tehnologij prilagodijo obrti na tak način, da se izboljšajo njihove zaposlitvene možnosti. T

ekom projekta želimo dokazati, da imajo obrti svoje mesto v sodobnem svetu in da lahko prispevajo k osebnemu in profesionalnemu razvoju posameznika,  skupnosti in organizacij.

Projekt združuje 6 partnerjev iz Nizozemske, Grčije, Slovenije, Francije, Italije in Portugalske. Vsak od teh partnerjev sodeluje z mladimi iz težkih okolij in želi podpreti njihovo aktivno sodelovanje v družbi z različnimi orodji in metodami, ki prihajajo s področja neformalnega izobraževanja.

Cilj projekta je podpreti mlade partnerskih in pridruženih partnerskih organizacij pri pridobivanju usposabljanja in metodologij, da bi lahko svojim ciljnim skupinam ponudili prilagojeno in kakovostno učenje.

Dejavnosti bodo tekom triletnega obdobja  potekale v  vseh navedenih državah in bodo potekale v angleščini.

 

PRVO SREČANJE je potekalo med 5. 4. 2022 in 11. 4. 2022 v Idriji.

Več informacij o dogodku je dostopnih tukaj: CURAE

Srečanja se je udeležilo tudi pet mladih odraslih iz lokalnega okolja, ki si želijo ustvariti kariero iz področja obrti.

NASLEDNJA SREČANJA

Naslednja srečanja se bodo odvijala v 2023 in 2024 na Nizozemskem in v Franciji.
Če te zanima, nam piši zelo bomo veseli, če se pridružiš na prihajajočih dogodkih. 

 web page Predstavitev 16 9

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2