MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Stalni program

PEVSKI ZBOR MenSeLuštaPet
vsak torek ob 17:45

Na vajah pevskega zbora se pevke poleg druženja in zabavanja ob glasbi seznanjajo z osnovami vokalne tehnike, učijo pravilnega dihanja pri petju, razvijajo posluh in pevski glas, se uvajajo v večglasno petje, spoznavajo nove prijatelje, se učijo novih pesmi.
Še vedno vabljeni, da se nam pridružite v torek, ob 17:45.

Pevski zbor vodi Polona Bončina. 
Udeležba je brezplačna.

 

PROGRAMIRANJE
vsak torek ob 14:30

Processing je open-source okolje, ustvarjeno z namenom spoznavati programiranje v vizualnem kontekstu. Naučili se bomo risati osnovne like, jih premikati, jim dodajati fizikalne lastnosti, naredili bomo preprosto igrico (pong). Spoznali bomo osnove obdelovanja fotografij, kako upravljati s pixli in kako dodajati različne filtre. Sprogramirali bomo fraktale (Cantorjeva množica, Kochova snežinka, Mandelbrotova množica ipd.)

Programiranje vodi Jan Pivk.

GLASBENE URICE KITARE
vsak četrtek ob 15.00

Pri glasbenih delavnicah oziroma učenju kitare se osredotočamo se na zabavno glasbo, rock, pop, jazz, blues ter spoznavamo praktično glasbeno teorijo.
Učne ure kitare so primerne za različne stopnje predznanja, izvaja jih Kulturno umetniško društvo Prekuc.

Tečaj bo potekal celo šolsko leto, prispevek je 15€ na mesec.

TEČAJ TOLKAL
vsako sreo ob  15:00

Pouk bobnov zajema igranje ritmov iz rock, jazz, funk, metal, pop in drugih zvrsti glasbe. Udeleženci se naučijo osnov klasičnega igranja, kar vključuje osnovne bobnarske tehnike, branje not, upoštevanje tempa... Pouk lahko poteka individualno ali v paru.

Tolkalsko delavnico vodi Pegam Podobnik.
Tečaj bo potekal celo šolsko leto, prispevek je 15€ na mesec.

OSVEŽITVENI TEČAJ NEMŠČINE
vsak petek ob 17:00

Ste se v srednji šoli že učili nemščine pa je od takrat niste uporabljali in ste že malce pozabili? Se kdaj odpravite na dopust, na smučanje v sosednjo Avstrijo in bi si želeli po nemško naročiti kosilo, pijačo ali slavno sladico Germknödel? Bi si želeli osvežiti znanje nemščine in ga bolj aktivno uporabljati? Bi vam nemščina prav prišla tudi pri študiju oziroma poklicu, ki ga opravljate? 

Če ste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno, je osvežitveni tečaj nemščine, ki ga organizira MC Idrija v sodelovanju z izvajalko tečaja Janjo Bevk, prava izbira za vas. Tečaj bo potekal ob petkih v popoldanskih ali večernih urah.

TEČAJ RUŠČINE

Na tečaju ruščine spoznavamo jezik največje dežele na svetu in ugotavljamo, da v Rusi ne živijo samo medvedi, ki pijejo vodko. Primerno za vse, ki želite v Rusijo oz. z njo poslujete. Pa seveda tudi za vse ostale!
Skupina je polna. Tečaj ruščine izvaja Muštikl Drejc Kokošar s.p.

OSTALE AKTIVNOSTI
Naše prostore nudimo tudi modelarjem, alpinistom, popoldanski skupini joge, bioterapiji in Jezikovne storitve Parafraza. Z oktobrom bodo na programu tudi VEM torki, ki bodo namenjeni izbraževanju. Sledite novicam, da ne zamudite kakega zanimivega predavanja. Na Ustvarjalih četrtkih se bodo izvajali različni tečaji na področju umetnosti in ročnih del. Zabavni petki pa bodo namenjeni sprostitvi in zabavi (Stand up, Impro liga..).


Če tudi vi potrebujete prostor za izvajanje lastnih aktivnosti ali bi aktivnosti radi ponudili širši javnosti, si oglejte naše prostore in nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..