MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Stalni program

ADPRT MCI
Torek in četrtek, 13.00 - 18.00

Mladinski center Idrija je prostor, kjer se dogaja! Kjer se mladostniki zabavamo, spoznavamo sovrstnike, kujemo nove projekte in širimo pozitivno mladinsko energijo. 
Dvakrat na teden bo Mladinski center odprl večnamenski prostor za različne aktivnosti izven šole. Mladinski center lahko uporabite tudi kot prostor za samostojno učenje oz. delo v skupinah, če potrebujete skenirati ali natisniti kakšno stran imate tudi to možnost.
Druženja so neobvezujoča in brezplačna, prostor je odprt in namenjen mladim, da ga izkoristijo in se družijo. Lahko se ga udeležite samo za eno uro, nas pridete samo pogledat ali pa ostanete več časa.
Organizirane aktivnosti bodo v začetku zasnovane s strani mladinskih delavcev, kasneje pa si želimo, da bi želje delili z nami tudi vi.
V Mladinskem centru imamo trenutno vedno aktualni namizni nogomet in mizo za ping pong, dovolj je miz in stolov ter sedežne garniture iz palet, ki jih lahko izkoristite za učenje, sodelovanje pri učenju ali pa samo za druženje, pogovor ter sklepanje novih poznanstev.
Lahko se udeležite organiziranih dejavnosti ali pa si sami najdete svojo zabavo v Adprtmu MCI.

Sledite nam na Adprt MCI.

PEVSKI ZBOR MenSeLuštaPet
Začetek: Torek, 18.9. ob  17:45

Na vajah pevskega zbora se pevke poleg druženja in zabavanja ob glasbi seznanjajo z osnovami vokalne tehnike, učijo pravilnega dihanja pri petju, razvijajo posluh in pevski glas, se uvajajo v večglasno petje, spoznavajo nove prijatelje, se učijo novih pesmi.
Še vedno vabljeni, da se nam pridružite v torek, ob 17:45.

Pevski zbor vodi Polona Bončina. 
Udeležba je brezplačna.

PROGRAMIRANJE
Začetek: Torek, 25.9. ob 14:30

Processing je open-source okolje, ustvarjeno z namenom spoznavati programiranje v vizualnem kontekstu. Naučili se bomo risati osnovne like, jih premikati, jim dodajati fizikalne lastnosti, naredili bomo preprosto igrico (pong). Spoznali bomo osnove obdelovanja fotografij, kako upravljati s pixli in kako dodajati različne filtre. Sprogramirali bomo fraktale (Cantorjeva množica, Kochova snežinka, Mandelbrotova množica ipd.) 

Arduino je tudi open-source okolje, namenjeno programiranju mikrokontrolerjev. Naučili se bomo, kaj so mikrokontrolerji, spoznali različne vrste senzorjev (svetlobni, temperaturni, ultrazvočni,...), ter kako s podatki s senzorjev krmiliti razne elektronske naprave (led diode, enosmerne motorje, servo motorje, lcd zaslone,...). 

Povezali bomo Processing z Arduinom in na ta način lahko kontrolirali objekte na ekranu s potenciometri, gumbi... 

Najprej pa bomo spoznali osnove programiranja, povedali kaj so konstante, spremenljivke, kako se uporabljajo zanke, pogojni stavki, funkcije, ter kaj je objektno orientirano programiranje. 

Programiranje vodi Jan Pivk, tečaj bo trajal 30 ur.
Za mlade do (vključno) 30 let udeležba brezplačna za ostale prispevek 40€.
Prijave preko spletnega obrazca -> KLIK.

 

TEČAJ KITARE
Začetek: Četrtek, 27.9. ob 15.00

Pri glasbenih delavnicah oziroma učenju kitare se osredotočamo se na zabavno glasbo, rock, pop, jazz, blues ter spoznavamo praktično glasbeno teorijo.
Učne ure kitare so primerne za različne stopnje predznanja, izvaja jih Kulturno umetniško društvo Prekuc.

Tečaj bo potekal celo šolsko leto, prispevek je 15€ na mesec.
Prijave preko spletnega obrazca -> KLIK.

 

MODELARSKI KROŽEK
Začetek: Ponedeljek, 1. 10. ob 17:00

Aeroklub Srebrna Krila Idrija v sodelovanju z MCI-jem vabi vse zainteresirane, da se priključijo zimski modelarski delavnici. Delavnica je namenjena vsem starejšim od 14 let z željo spoznavanja letalskega modelarstva, specifično predznanje ni potrebno. Delavnica ponuja različne programe:  

*Učenje letenja radijsko vodenega (RC) jadralnega modela 
Program je namenjen popolnim začetnikom. V prvi fazi se učenje letenja izvaja preko simulatorja. Nato pa se z klubskim modelom prične učenje letenja pravega RC jadralnega modela.  
*Izdelava prvega RC jadralnega modela.
Pod vodstvom izkušenega modelarja se izdela jadralno letalo z elektro pogonom. Predvidena je gradnja modela Telstar400.  
*Izdelava zahtevnejšega RC modela.
Glede na želje posameznika se lahko izdela zahtevnejši model letala.  
*Vključitev v skupen klubski projekt izdelave večjega RC letala.

Krožek bo potekal enkrat tedensko do aprila/maja. Potreben bo prispevek za material. 
Prijave preko spletnega obrazca -> KLIK.

 

TEČAJ TOLKAL
Začetek: sreda, 3. 10. ob 15:00

Pouk bobnov zajema igranje ritmov iz rock, jazz, funk, metal, pop in drugih zvrsti glasbe. Udeleženci se naučijo osnov klasičnega igranja, kar vključuje osnovne bobnarske tehnike, branje not, upoštevanje tempa... Pouk lahko poteka individualno ali v paru.

Tolkalsko delavnico vodi Pegam Podobnik.
Tečaj bo potekal celo šolsko leto, prispevek je 15€ na mesec.
Prijave preko spletnega obrazca -> KLIK.


OSVEŽITVENI TEČAJ NEMŠČINE
Začetek: petek, 5. 10. ob 17:00

Ste se v srednji šoli že učili nemščine pa je od takrat niste uporabljali in ste že malce pozabili? Se kdaj odpravite na dopust, na smučanje v sosednjo Avstrijo in bi si želeli po nemško naročiti kosilo, pijačo ali slavno sladico Germknödel? Bi si želeli osvežiti znanje nemščine in ga bolj aktivno uporabljati? Bi vam nemščina prav prišla tudi pri študiju oziroma poklicu, ki ga opravljate? 

Če ste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno, je osvežitveni tečaj nemščine, ki ga organizira MC Idrija v sodelovanju z izvajalko tečaja Janjo Bevk, prava izbira za vas. Tečaj bo potekal ob petkih v popoldanskih ali večernih urah.

Za mlade do (vključno) 30 let prispevek 30€  za ostale prispevek 60€.
Prijave preko spletnega obrazca -> KLIK.

3D programiranje in 3D print

Začetek: sreda, 10. 10. ob 14:30

Pri 3D printu in modeliranju bomo pregledali tehnike 3D printa, programe za 3D modeliranje, preverili ostale opcije (spletne strani z modeli, ipd). Z uporabo programa bo vsak naredil svoj 3D izdelek.
Prijave preko spletnega obrazca -> KLIK.

 

TEČAJ RUŠČINE

Na tečaju ruščine spoznavamo jezik največje dežele na svetu in ugotavljamo, da v Rusi ne živijo samo medvedi, ki pijejo vodko. Primerno za vse, ki želite v Rusijo oz. z njo poslujete. Pa seveda tudi za vse ostale!
Skupina je polna. Tečaj ruščine izvaja Muštikl Drejc Kokošar s.p.

DRUŽENJE MAMIC
Začnemo zopet novembra 2018!
Sreda, 9.30 – 12.00

Vsako sredo med 9.30 in 12.00 uro so prostori na voljo nosečnicam in mladim staršem, da si vzamejo čas za klepet ob kavi ali čaju. Medtem ko se malčki zamotijo v igri z našimi igračami, lahko starši v miru izmenjajo izkušnje in nasvete. Občasno druženjem dodamo še tematiko o kateri teče pogovor: skrb za zdravje, branje kvalitetnih knjig, laži otrok, otroška kozmetika….
Pridružite se nam lahko vsako sredo dopoldne. Vabljeni k spremljanju objav v FB dogodku.

OSTALE AKTIVNOSTI
Naše prostore nudimo tudi modelarjem, alpinistom, popoldanski skupini joge, bioterapiji in Jezikovne storitve Parafraza. Z oktobrom bodo na programu tudi VEM torki, ki bodo namenjeni izbraževanju. Sledite novicam, da ne zamudite kakega zanimivega predavanja. Na Ustvarjalih četrtkih se bodo izvajali različni tečaji na področju umetnosti in ročnih del. Zabavni petki pa bodo namenjeni sprostitvi in zabavi (Stand up, Impro liga..).
Če tudi vi potrebujete prostor za izvajanje lastnih aktivnosti ali bi aktivnosti radi ponudili širši javnosti, si oglejte naše prostore in nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..