MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Stalni program

 Vse plačljive dejavnosti za mlade do 30. leta sofinancira Mladinski center Idrija iz sredstev, ki jih pridobimo s kandidaturo na javnem pozivu za sofinanciranje programov mladinskega dela Urada RS za mladino.

MCI MISIJA: MLADINSKA IZMENJAVA
po dogovoru, začnemo 10. 9. ob 18.30

Letos se bomo podali na misijo priprave mednarodne mladinske izmenjave v Idriji. Naš izziv bo pripraviti aktiven, zabaven in koristen program za skupino 30 mladih iz 5 držav, ki nas bodo obiskali . Kaj bomo počeli, kdo se nam bo pridružil, o kateri temi bo govora in kakšne izzive bomo pripravili, da bodo obiskovalci pri nas izkusili nepozabno doživetje - to bo naša naloga.

Na družabnih sestankih se bomo dobivali enkrat mesečno oziroma po dogovoru. Začnemo 10. 9. ob 17.00 na srečanju prostovoljcev. Udeležba na tej dejavnosti je brezplačna.

TEČAJ TOLKAL
vsak ponedeljek od 13.30 dalje (začnemo 13. 9.)

Pouk bobnov zajema igranje ritmov iz rock, jazz, funk, metal, pop in drugih zvrsti glasbe. Udeleženci se naučijo osnov klasičnega igranja, kar vključuje osnovne bobnarske tehnike, branje not, upoštevanje tempa ...

Tolkalsko delavnico vodi Pegam Podobnik, prispevek je 15 € na mesec oz. 25 € za starejše od 30 let (plačila sprejemamo za obdobje treh mesecev). Prijava je veljavna, ko izpolnite prijavnico in poravnate tečajnino.

GLASBENE URICE KITARE
vsak četrtek od 15.30 dalje (začnemo 16. 9.)

Pri glasbenih delavnicah oziroma učenju kitare se osredotočamo se na zabavno glasbo, rock, pop, jazz, blues ter spoznavamo praktično glasbeno teorijo. Učne ure kitare so primerne za različne stopnje predznanja.

Tečaj bo izvajal Jan Pivk, prispevek za udeležbo je 15 € na mesec oz. 25 € za starejše od 30 let (plačila sprejemamo za obdobje treh mesecev).

IZRAZI(M) (V)SE!
vsak četrtek od 15h do 16h (začnemo 23. 9.)

Srečanja bodo namenjena temu, da se prek zabavnih gibalno-psiholoških iger sprostimo, povežemo s svojimi vrstniki, izrazimo svoje počutje in se odklopimo od šole in staršev. Namenjeno vsem med 13. in 17. letom.

Tečaj bo izvajala Sara Idzig, plesno-gibalna psihoterapevtka. Prispevek za udeležbo je 15 € na mesec (plačila sprejemamo za obdobje treh mesecev). Prvo srečanje je brezplačno.

SPLETI SVOJ IZDELEK
vsak torek ob 17h (začnemo 28. 9.), 10 srečanj po 2 šolski uri

Na srečanjih v MCI se bomo naučili glavne tehnike izdelave preprostih in tudi zahtevnejših pletenih in kvačkanih izdelkov, na srečanjih pa boste deležni pomoči pri izdelavi in učenju. Začeli bomo s šalom, trakom in nadaljevali s kapami, dodatki za dom, rokavicami ali nogavicami. Glede na znanje prijavljenih in napredek skupine bomo izbirali, s katerimi izdelki nadaljevati, da se naučimo čim več in ohranimo motivacijo.

Tečaj bo izvajala Manica Govekar. Za mlajše od 30 let je cena 25 € za tečaj, za starejše od 30 let pa 40 €. Prvo srečanje je brezplačno.

POSTANI SAM(A) SVOJ(A) ŠEF(ICA)!
vsako sredo od 14.30 do 15.30 (začnemo 29. 9.)

Biti podjetnik je eno najlepših, a tudi najtežjih poklicnih izbir. Lahko si karkoli si želiš, lahko delaš od doma ali z drugega konca sveta. Policist-podjetnik? Seveda.  Zdravnik podjetnik? Vsekakor. Faliran študent - podjetnik? Abolutno, takšnih je še največ. Podjetništvo nudi vsakodnevne izzive pa tudi prav posebne nagrade in svobodo. Podjetnik je lahko vsak. Vse, kar potrebuješ, je ideja, pogum in vztrajnost.

Imaš to?  Pridi na podjetniško delavnico. Skozi zabavne naloge se bomo spoznali z osnovami podjetništva. Kaj potrebuješ? Voljo do znanja in do raziskovanja in dela. Imaš že idejo, kaj bi počel? Še toliko bolje.

Srečanja bo vodila Anita Česnik Mažgon, tudi sama podjetnica. Prispevek je 25 € za 10 tedenskih srečanj od septembra do decembra. Namenjeno vsem med 13. in 17. letom.

PEVSKI ZBOR MENSELUSHTAPET
vsako sredo ob 19h (začnemo 22. 10.)

Tudi letos nadaljujemo z vajami pevskega zbora. Vabljeni vsi, ki imate radi glasbo, vsi, ki radi pojete ali igrate na glasbila. Na vajah se boste poleg druženja in zabavanja ob glasbi seznanili z osnovami vokalne tehnike, naučili pravilnega dihanja pri petju, razvili boste posluh in pevski glas, se uvajali v večglasno petje, spoznali nove prijatelje, se naučili nove pesmi.  Letošnji repertoar bo obsegal znane slovenske in tuje popevke.

Zbor vodi: Polona Bončina. Udeležba je brezplačna.

TEČAJ ITALIJANŠČINE
vsak torek ob 18h (začnemo 5. 10.)

20-urni jezikovni tečaj ITALIJANŠČINA 1 bo zaobjemal vsebine vezane na splošno področje, naučili se boste predstaviti in spregovoriti o svojih osnovnih podatkih, o prostem času, o družini, o poklicu in poklicnem področju, učili se boste osnovne komunikacije v trgovini, baru, restavraciji … Razvijali boste slušno in bralno razumevanje ter govorno in pisno sporočanje. Usvajanje besedišča, jezikovnih struktur in sporazumevanje bo potekalo na osnovnem nivoju A1 in A2. Udeleženci boste ves čas aktivno udeleženi v učnem procesu, komunikacija v italijanščini bo potekala v več smereh (s profesorico, med udeleženci v dvojicah – igranje vlog, v skupini – izmenjava mnenj, izkušenj, prosti govor…).

Imeli bomo 10 srečanj po 2 šolski uri. Za mlajše od 30 let je cena 25 € za tečaj, za starejše od 30 let pa 40 €. Tečaj je namenjen začetnikom različnih starosti, ki vas bomo v primeru zadostnega števila prijav razdelili v različne starostne skupine.

PRIJAVE

Prijava na posamezno dejavnost je veljavna z oddano prijavnico in poravnano tečajnino (za nekatere dejavnosti) najkasneje do drugega srečanja na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prijavnico najdete na dnu te strani. Prvo srečanje bo brezplačno, prijave pa vseeno obvezne. Več o vsebini krožkov in prijavah lahko izveste na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 051 231 049.

OSTALE AKTIVNOSTI
Svoje prostore nudimo tudi modelarjem, alpinistom, bioterapiji, plesnim srečanjem in Jezikovne storitve Parafraza. V naslednjih mesecih bomo nadaljevali tudi z izobraževalnimi, ustvarjalnimi, zabavnimi in drugimi dogodki, tako da spremljajte informacije, da česa ne zamudite. Če tudi vi potrebujete prostor za izvajanje lastnih aktivnosti ali bi aktivnosti radi ponudili širši javnosti, si oglejte naše prostore in nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2