MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Stalni program

UPORABNA KREATIVNOST
srede ob 16:00 (1,5 h)

Uporabna kreativnost je krožek, kjer bomo delali na projektih Mladinskega centra Idrija in Hostla Idrija. Opremljali bomo prostore, izdelovali zadeve, kreativno pisali, snemali in raziskovali. Delali bomo z rokami, z orodji iz delavnice in spletnimi orodji. Na krožku boš odkrival_a in razvijal_a svoje talente, ustvarjalnost in timski duh. Na koncu šolskega leta boš ponosen_na nase in na čas, ki si ga namenil kreativnosti, ker bo nastalo nekaj uporabnega. Pridobljena znanja, izkušnje in spomini bodo ostali za vedno. Krožek je primeren zate, če obiskuješ višjo stopnjo osnovne šole ali pa hodiš v srednjo šolo.

Prvič se dobimo v četrtek, 19. septembra 2019 v MCI.

Srečanja vodi Andrejka Kofol, udeležba je brezplačna.

 

MALA ŠOLA MUHARJENJA
vsak drugi četrtek ob 16:00 (3 šolske ure)

Vedno več muharjev z veseljem in ponosom pove, da muharjenje ni le šport, zabava, ribji piknik, ampak način življenja. Muharjenje človeka obogati na več ravneh. Človeka vrne v stik z naravo, prisila ga, da izostri čute in ga osredotoči na tukaj in zdaj. Otroku in mladostniku da prepotrebno gibanje, izboljša orientacijo v prostoru, koordinacijo ter krepi zbranost. Namen šole muharjenja je predstaviti ta čudovit hobi v čim večjem obsegu tako mladim, kot odraslim, ter jih navdušiti, da bi vsi skupaj ohranili tradicijo muharjenja in vezave umetnih muh na naših tleh ter poskrbeli, da bodo tudi naslednje generacije še poznale naše vode in vodni živelj v takem ali celo boljšem stanju, kot ga mi sedaj.

Prvič se dobimo v četrtek, 3. oktobra 2019 v MCI.

Šola poteka v sodelovanju z Ribiško družino Idrija, vodi jo Tina Possnig. Udeležba je brezplačna (oz. prispevek za starejše od 30 let znaša 60 €).

 

PEVSKI ZBOR MenSeLuštaPet
srede ob 18:30

Na vajah pevskega zbora se pevke poleg druženja in zabavanja ob glasbi seznanjajo z osnovami vokalne tehnike, učijo pravilnega dihanja pri petju, razvijajo posluh in pevski glas, se uvajajo v večglasno petje, spoznavajo nove prijatelje, se učijo novih pesmi.

Prvič se dobimo v sredo, 18. septembra 2019 v MCI.

Pevski zbor vodi Polona Bončina, udeležba je brezplačna.

 

GLASBENE URICE KITARE
vsak četrtek ob 15.00

Pri glasbenih delavnicah oziroma učenju kitare se osredotočamo se na zabavno glasbo, rock, pop, jazz, blues ter spoznavamo praktično glasbeno teorijo.
Učne ure kitare so primerne za različne stopnje predznanja, izvaja jih Kulturno umetniško društvo Prekuc.

Prvič se dobimo v četrtek, 19. septembra 2019 v MCI.

Tečaj bo izvajal Jan Pivk, prispevek za udeležbo je 15€ na mesec (oz. 25 € za starejše od 30 let).

TEČAJ TOLKAL
vsako sredo ob  15:00

Pouk bobnov zajema igranje ritmov iz rock, jazz, funk, metal, pop in drugih zvrsti glasbe. Udeleženci se naučijo osnov klasičnega igranja, kar vključuje osnovne bobnarske tehnike, branje not, upoštevanje tempa... Pouk lahko poteka individualno ali v paru.

Prvič se dobimo v sredo, 25. septembra 2019 v MCI.

Tolkalsko delavnico vodi Pegam Podobnik, prispevek je 15€ na mesec (oz. 25 € za starejše od 30 let).

OSVEŽITVENI TEČAJ NEMŠČINE
vsak petek ob 17:00

Ste se v srednji šoli že učili nemščine pa je od takrat niste uporabljali in bi želeli znanje osvežiti? Se kdaj odpravite na dopust, na smučanje v sosednjo Avstrijo pa za sporazumevanje raje kot nemščino izberete angleščino in bi to radi spremenili? Če je bil kateri od odgovorov pritrdilen, potem se nam pridruži na 30-urnem tečaju nemščine. Nadgradili bomo že pridobljeno znanje, poudarek pa bo na sporazumevanju v vsakdanjih situacijah.

Prvič se dobimo v petek, 4. oktobra 2019.

Tečaj bo izvajala Janja Bevk, prispevek za tečaj je 30 € (oz. 60 € za starejše od 30 let).

 

ZAČETNI TEČAJ ŠPANŠČINE
vsak petek ob 17:00

Udeleženci se boste na 30-urnem tečaju naučili predstaviti sebe in druge ter o sebi, svojih interesih in hobijih povedati nekaj osnovnih informacij. Naučili se boste črke španske abecede, številke do 1000, izgovorjavo glasov v španščini, sedanjik v španščini, dva španska glagola biti. Usvojili boste tudi besedišče o geografiji, vremenu, podnebju in različnih špansko govorečih državah. Teme bodo povezane tudi s kulturo, kulinariko in drugimi značilnostmi držav, v katerih se govori španščina. Naučili se boste tudi besedišče o oblačilih za potovanje in nekaj preprostih dialogov za komunikacijo v trgovini, restavraciji in mestu.

Prvič se dobimo v petek, 20. septembra 2019.

Tečaj bo izvajala Barbara Medic, prispevek za tečaj pa je 30 € (oz. 60 € za starejše od 30 let).

 

ZAČETNI TEČAJ SLOVENŠČINE
torki ob 16:15

Udeleženci se boste na 30-urnem tečaju naučili osnov sporazumevanja v slovenščini in usvojili fraze za komunikacijo v vsakdanjih situacijah. Na tečaju se lahko pridružite našima prostovoljkama (prek programa Evropske solidarnostne enote), ki se bosta slovenščine učili za sporazumevanje v času svojega bivanja v Idriji.

Prvič se dobimo v torek, 24. septembra 2019.

Tečaj bo izvajala Sonja Benčina, udeležba na tečaju pa je brezplačna.

 

POWER JOGA
torki ob 16:00 in 17:15

Ljubezen do gibanja in strast do odkrivanja povezave med telesom umom in duhom, me je 6 let nazaj pripeljala do joge. 200-urni učiteljski tečaj sem opravljala v Indiji obdana z indijskimi učitelji, ki so me predstavili tudi duhovno stran joge. Moji najljubši trenutki na blazini so videti ljudi, ko se preko gibanja povežejo s svojim telesom in svojo notranjostjo. Moj stil joge je mešanica močne in igrive kombinacije elementov. Serije vaj zajemajo krepitev trupa v sozvočju z vajami za ravnotežje, razteznimi vajami ter končno sladko relaksacijo.

Prvič se dobimo v torek, 8. oktobra 2019.

Izvaja Nena Hribar. Prispevek za tečaj je 40 € za 10 srečanj.

 

OSTALE AKTIVNOSTI
Naše prostore nudimo tudi modelarjem, alpinistom, bioterapiji in Jezikovne storitve Parafraza. Z oktobrom bodo na programu tudi VEM torki, ki bodo namenjeni izbraževanju. Sledite novicam, da ne zamudite kakega zanimivega predavanja. Na Ustvarjalih četrtkih se bodo izvajali različni tečaji na področju umetnosti in ročnih del. Zabavni petki pa bodo namenjeni sprostitvi in zabavi (Stand up, Impro liga..).


Če tudi vi potrebujete prostor za izvajanje lastnih aktivnosti ali bi aktivnosti radi ponudili širši javnosti, si oglejte naše prostore in nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2