MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Aktivnosti glede na iskanje: junij 2024

V četrtek, 13.6.2024 ob 19. uri, se je na terasi MC Idrija v prijetnem vzdušju odvil poseben glasbeni večer, kjer so obiskovalci lahko prisluhnili mladim nadarjenim kitaristom pod mentorstvom Jana Pivka.

Najprej je na oder stopil Filip Pavšič in občinstvo ogrel s ponarodelima skladbama "Šmentana muha" in "Čuk se je oženil", zaključil pa je s hitom skupine Imagine Dragons "Believer".

Matic Ličen in Tomo Kerček sta predstavila skladbo "Just a little blues", ki jo je priredil kar mentor Jan Pivk in uspešnico "Apache" skupine The Shadows. Sledil je nastop Mojce Medved in Žane Vihtelič, ki sta odlično izvedli skladbi "What’s up" skupine 4 non blondes in svetovno znano "Pretty woman" Roya Orbisona.

V nadaljevanju so Ota Likar, Jakob Prezelj, Staš Šinkovec in Luka Čadež navdušili z uspešnico Beatlov "While my guitar gently weeps" in skladbo "Sunshine of your love" skupine Cream. Za konec so se predstavili še Katarina Mohorič, Rok Mrljak in Uroš Logar, ki so izvedli skladbi "Hold on" Johna Lennona in "Lola" skupine The Kinks.

Mladi virtuozi so skozi celoten nastop prikazali brezhibno izvedbo, za kar so bili nagrajeni z navdušenim aplavzom obiskovalcev, mentor Jan Pivk pa je bil zelo ponosen na svoje varovance in njihov napredek skozi šolsko leto. Po končanem koncertu so se učenci z zadovoljstvom in ponosom ozrli nazaj na prehojeno pot ter se zahvalili svojim staršem, mentorju in prijateljem za podporo in vzpodbudo.

Zagotovo je bil to nepozaben zaključek šolskega leta in odlična motivacija za prihodnost mladih glasbenikov, ki bodo s svojim talentom še naprej navduševali občinstvo in uživali v glasbenem ustvarjanju. To je bil pravi dokaz, kako glasba lahko združi ljudi in ustvari posebno, nepozabno doživetje. Vsi skupaj se že veselimo naslednjega leta in novih glasbenih dogodivščin.

 

*Dogodek sta sofinancirala Urad Republike Slovenije za Mladino in Občina Idrija.

 mci obcina ursm

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2