MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Januarski program

petek, 20 december 2019 09:59

Januarja nadaljujemo s polno paro in svežo energijo. To bo čas svežih načrtov za novo leto in druženja na toplem!

ZA STARŠE Z DOJENČKI: DELAVNICA S PREDSTAVITVIJO POMEMBNIH AKTIVNOSTI V PRVEM LETU ŽIVLJENJA
SREDA, 15. JANUAR, OB 10. URI
Nadaljujemo z izobraževalnimi sredinimi dopoldanskimi druženji za vse, ki ste na porodniškem dopustu. Prvič v goste pride Tina Hrabar, ustanoviteljica spletne strani www.razvojotroka.si. Z nami bo delila svoje znanje o razvoju dojenčka na petih pomembnih področjih: gibanje, jezik, miselni del, socialni razvoj in čutila. Predstavila bo tudi prve aktivnosti za razvoj posameznih področij razvoja. Veseli bomo prijave z informacijo o starosti vašega dojenčka na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. S seboj pa si prinesite tetra pleničke ali svoje podloge ter kontrastno igračo.

ZIMSKO MESTNO IGRIŠČE
ČETRTKI (16., 23., 30.) MED 15. IN 18. URO
Igre z mestnega igrišča smo med zimo pospravili na toplo, zato vas vabimo, da se nam pridružite v toplem zavetju skupnega prostora v MCI. Poleg druženja se bomo igrali gigantski človek ne jezi se, različne družabne igre, naši prostovoljki pa bosta pripravili na prvem srečanju pripravili tudi ustvarjalni kotiček. Pridite na obisk in topel čaj ?

SOOBLIKUJ MCI!
PETEK, 17. 1., OB 18.00
Januar je čas za poletne načrte! In ker so nam odobrili izvedbo dveh mladinskih izmenjav v Idriji in se bomo odpravili na 3 izmenjave v tujino, je čas, da začnemo zbirati ideje in snovati program skupaj z vami – mladimi udeleženci. To bo priložnost za vse mlade, ki bi radi sodelovali pri oblikovanju in izvajanju programa in izmenjav v sodelovanju z MCI – morda imate kakšno idejo, vas posebej zanima določena tema ali pa še ne veste točno, kaj novega bi radi preizkusili. Za vas pripravljamo tudi presenečenje!

FRANCOSKI VEČER IN ZABAVA
SOBOTA, 18. 1., OB 18.00
Že tretje leto zapored v MCI gostimo mednarodne prostovoljce prek programa Evropske solidarnostne enote. Letos sta to dve Francozinji in v Idrijo sta za to priložnost povabili tudi druge mednarodne prostovoljce, ki se trenutno nahajajo v Sloveniji. Pripravili bosta večer francoskih običajev in nam povedali, kakšno je (bilo) življenje v Idriji zanju. Prva odhaja nazaj domov s koncem januarja, druga pa sredi marca – zato je to enkratna priložnost, da ju spoznate in da delita košček Francije z vami, izveste kaj več o tem programu in spoznate še druge mednarodne prostovoljce.


5 ZA VZGOJO: DRUŽINSKA E-PRAVILA (ŠPELA REŠ, LOGOUT)
TOREK, 21. 1., OB 18.00
Mladostniki vedno pogosteje prehajajo med različnimi zasloni: televizorjem, igralnimi napravami, pametnimi telefoni, tabličnimi, prenosnimi in namiznimi računalniki. Pri vsem tem se ob raznolikih vsebinah in interakcijah odraslim, ki vzgajamo, porajajo različna vprašanja. Kot na primer: Kdaj otroku kupiti svoj računalnik ali tablico? Kako je z omejevanjem uporabe, postavljanjem pravil in dogovori? Katere vsebine najbolj pritegnejo mladostnike in zakaj? Katere so primerne in katere neprimerne vsebine? Kakšne so nevarnosti na spletu? So morda kakšni škodljivi učinki uporabe? Kaj pa prednosti?
Na tem predavanju si lahko obetate priporočila za odrasle glede varne in uravnotežene uporabe elektronskih naprav pri mladostnikih za zdravo sobivanje v svetu digitalnih dražljajev.

KRVODAJALSKA AKCIJA
OD PONEDELJKA, 27. 1., DO SREDE, 29. 1.
RKS Območno združenje vabi na redno poletno krvodajalsko akcijo, ki bo tudi tokrat potekala v Mladinskem centru Idrija, na Ulici IX. korpusa 17 po naslednjem urniku: ponedeljek in torek poteka vpis od 7. do 13. ure, v sredo pa od 7. do 14. ure. Ponovno naprošamo udeležence, da pridete peš.
»Privabi nasmeh z iskrenim voščilom. Reši življenje s srčnim darilom!«

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2