MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Pobeg iz zaklete hiše!

ponedeljek, 11 november 2019 11:01

Pobeg iz zaklete hiše!

 

Med jesenskimi počitnicami smo v prostorih Mladinskega centra Idrija in Hostla Idrija organizirali ti. »escape room« oziroma soba pobega v duhu noči čarovnic. Udeleženci so se morali prvo rešiti iz telovadnice, ki se je za čas počitnic spremenila v hotelsko sobo. Tam so po uspešno opravljenih nalogah dobili ključ, ki je odklepal vrata na stopnišče. Do cilja oziroma »varne sobe« jih je od tam ločilo še stopnišče in dve zaklenjeni sobi, kjer je bilo potrebno pošteno razmigati svoje možgane!
Zelo smo veseli, da smo lahko udeleženim popestrili počitnice in upamo, da se vidimo na naslednjih MCI izzivih, mi se že pripravljamo.

Kako pa se je zdelo udeležencem?

»Vse je delovalo tako skrivnostno in tiho. Srh bivšega samostana, sedaj MCI-ja, je bil prisoten že v samem začetku. Prišli smo v prvo sobo, v kateri je bila tema. Že sam zvok navijanja svetilke, da je le ta svetila, nam je vzbujal srhljive občutke. Bili smo v nenehni previdnosti in pozorni na svoj hrbet, da se nam nebi nenadoma v prostor pridružila kakšna prikazen.. S prve sobe smo se rešili kar hitro, problem je bil, kdo bo prvi vstopil na hodnik. Ali bo kaj skočilo z leve ali z desne strani. Odpravili smo se po stopnicah. Pajčevina in črna barva, grozljivi zvoki in kratek ropot na lesenih stopnicah v višjih nadstropjih. Neprekinjen strah, da bo nekaj planilo v nas. Na hodniku je v intervalih utripala velika oranžna luč, ki je dodatno bremenila koncentracijo pri reševanju nalog. Končno smo se prebili v drugo sobo. Tretjo. V vsako sobo smo vstopili previdno in boječe, ampak nič, tudi v tretji sobi ni bilo grozne podobe človeka, ki si jo je vsak predstavljal po svoje. V vsaki sobi so bile dobro povezane uganke, ki smo jih s skupnimi idejami reševali. V četrto sobo smo prišli presenečeni, saj je bila osvetljena. Na zvočnih Earth Wind and Fire, prijazna dekleta osebja MCI, piškoti, sok in fotošuting. Veliko nasprotje prejšnjim tridesetim minutam. Čestitamo vsem, ki so v tem projektu sodelovali in nam pričarali temačno vzdušje Halloweena.« Nace Kogej, udeleženec

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2