MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Usposabljanje za Živo knjižnico

sreda, 23 oktober 2019 08:39

Ste že kdaj razmišljali o tem kakšne so vaše osebne okoliščine? Kakšni so vaši predsodki in stereotipi? To in še več smo naslavljali na interaktivni delavnici, ki sta nam jo organizirala predavatelja iz društva Legebitra.

V sredo 16.10.2019 smo v prostorih mladinskega centra imeli usposabljanje za Živo knjižnico. Na naše vabilo so se odzvali tudi trije zunanji udeleženci. Prvi del usposabljanja je bil osredotočen na glavne teme, ki jih potrebno ozavestiti, preden se lotimo same organizacije. V drugem delu pa smo se posvetili načrtovanju in organizaciji dogodka. Predavatelja sta nam na podlagi svojih raznolikih in bogatih izkušenj na tem področju izluščila na kaj je potrebno paziti, kateri so ključni elementi pri sami izvedbi, kje in kako poiskati žive knjige, kje lahko najdemo pomoč, ipd. Uvodno usposabljanje nam je vsem udeleženim izpopolnil in razširil sliko o samem konceptu projekta Žive knjižnice in kot ekipa MCI, se veselimo nadaljnjega sodelovanja.

V naslednjem letu prihaja Živa knjižnica tudi v naše kraje! V kolikor vas ta tematika zanima in bi si želeli sodelovati pri sami izvedbi, se veselimo vašega maila na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Hvala še enkrat vsem prisotnim!

 

Več o Živi knjižnici najdete tudi na tej povezavi.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2