MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Nove prostovoljske sile!

torek, 06 avgust 2019 12:58

V Mladinskem centru Idrija smo s poletjem dobili okrepitve, saj sta se naši ekipi pridružili dve prostovoljki prek programa Evropske solidarnostne enote (ESE), v sklopu projekta (Inter)aktivna skupnost. Ta projekt se bo odvijal vse do začetka marca 2020 in vključene prostovoljke bodo v tem času odkrivale Idrijo in Slovenijo, delovanje MCI-ja in tudi samostojno izvajale dejavnosti v njem.

Njihove naloge bodo osredotočene na multimedijske aktivnosti, kot je upravljanje s socialnimi omrežji, fotografiranje, snemanje videov in podobno, pridružile pa se nam bodo tudi na vseh dogodkih, izvajale delavnice glede na lastne interese in spretnosti, promovirale projekte ESE in druge mednarodne priložnosti, ki utegnejo zanimate mlade iz Idrije. V tem času se bodo udeležile tudi tečaja slovenščine in medijskih delavnic, ki jim bodo v podporo pri procesu neformalnega učenja. Medijske delavnice bodo potekale septembra in bodo odprte tudi za lokalno skupnost.

Zaenkrat sta z nami Enya iz Francije in Urte iz Litvr, ki jo bo septembra zamenjala še tretja prostovoljka. Enya je v Idriji že nekaj časa, zato si je ogledala že precejšni del mesta. Rada fotografira, bere in skrbi za okolje. Enya nam je že pokazala nekaj francoskih kulinaričnih spretnosti, spoznala dogodke MCI-ja in posnela precej fotografij. Urte je Idrija zelo všeč, saj jo obdajajo sami hribi, ki jih je opazila že ob trenutku, ko je prispela v Idrijo. Rada ima zgodovino. Poleg tega jo veseli tudi gledališče in se že nekaj let udeležuje gledaliških delavnic. Urte se predvsem veseli, da bo z nami delila svoje gledališke izkušnje, in sicer na gledališki delavnici, v četrtek, 8. avgusta. Obe skupaj pa si bosta zamislili tudi dejavnosti za obiskovalce našega mladinskega hostla.

Glede na to, da živita v Idriji, je tudi za vse lokalne prebivalce to dobra priložnost, da ju pocukate za rokav, jima pokažete kakšen skrit kotiček Idrije, povadite angleško ali se naučite kaj po francosko in litvansko ali se pri njima pozanimate, kako bi tudi sami lahko izkusili prostovoljsko izkušnjo v tujini. Prostovoljske priložnosti sta predstavili tudi na dogodku Aktivna Bela, zopet pa ju lahko poiščete na po-poletni zabavi na terasi pred MCI-je, in sicer v soboto, 31. avgusta.

Urtė presentation

enya


 

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2