MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Zbiralna akcija šolskih potrebščin “Šola za vse!”

petek, 21 junij 2019 08:59

Zbiralna akcija šolskih potrebščin “Šola za vse!”
Zopet se pričenjajo šolske počitnice slovenskih osnovno- in srednješolcev, to je čas, ki naj bi bil brezskrben tako za otroke kot tudi za njihove starše. Na Gibanju za dostojno delo in socialno družbo se zavedajo, da temu ni vedno tako, saj se mnogi starši po Sloveniji že sedaj s skrbjo ozirajo v jesen, ko bodo svojim šoloobveznim otrokom morali priskrbeti šolske potrebščine, delovne zvezke in učbenike. Delovni zvezki se iz leta v leto menjavajo, nekaj skrbi glede knjig nam prihranijo učbeniški skladi, ki jih imajo osnovne šole, torbica, copati, zvezki in potrebščine pa na koncu vseeno niso majhen zalogaj.
Cene delovnih zvezkov za osnovnošolske razrede se gibljejo med 50 in 150 evri, k čemer je seveda potrebno dodati še celo kopico pripomočkov od zvezkov do barvic in pisal, pri katerih na koncu cene hitro ponesejo nad 30 evrov, od šolske torbe do copatov, ki doprinesejo, da se končni znesek v višjih razredih kmalu približa 200 evrom.

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo želi vsaj delu teh staršev pomagati, da bodo njihovi šolarji in šolarke šolsko leto začeli z nasmehi na obrazu. S tem namenom že od leta 2012, torej tokrat že osmo leto zapored organiziramo zbiralno akcijo šolskih potrebščin Šola za vse!, v sklopu katere po različnih krajih po Sloveniji zbiramo šolske pripomočke, zvezke, potrebščine, copate, ... vse kar pride prav mlademu šolarju ali šolarki!
Vsa zbrana sredstva bomo namenili staršem in otrokom iz socialno ogroženih družin v lokalnem okolju, v katerem bodo ta sredstva tudi zbrana.

V Idriji lahko šolske potrebščine podarite na naslednji lokaciji:
Mladinski center Idrija in Hostel Idrija (Ulica IX. korpusa 17)
odprto: pon-pet od 8.00 do 20.00 v pisarni MCI ali na recepciji, sob in ned od 14.00 do 20.00 na recepciji hostla

LOGO.jpg