MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Pripravljamo se na poletje!

ponedeljek, 03 junij 2019 14:11

Od 23. 5. do 28. 5. se je v majhnem mestu na Nizozemskem odvijal pripravljalni vikend za udeležence poletnih mladinskih izmenjav "Back to basics" in "Utopia", v organizaciji nizozemske Cherry International Foundation.

Z udeleženci iz različnih držav smo sodelovali pri nalogah in delavnicah, na primer snemanje videoposnetkov, ki pokažejo, kje smo nastanjeni, ali razkazujejo mesto Ommen, v katerem se nahajamo, in tako pripravljajo bodoče udeležence na izmenjavo.

Vrhunec vikenda se je zgodil v nedeljo, ko so nas po majhnih skupinah odpeljali na neznano lokacijo. Vsi smo imeli zavezane oči in ko smo stopili iz avta, nismo vedeli, kje se nahajamo. S pomočjo lokalnih prebivalcev smo se morali vrniti domov, sproti pa opraviti še seznam nenavadnih nalog.

Izmenjava spodbuja aktivnosti na prostem ter skupinsko reševanje problemov. Ena od nalog, ki smo jo morali opraviti, je bila gradnja stolpa iz testenin ter sladkih penic. Razdeljeni po ekipah z ljudmi, ki so nam še včeraj bili neznanci, smo morali najti način, da svoje ideje uresničimo.

Ker smo bili »prisiljeni« sodelovati z neznanci, je bila to odlična priložnost za nova poznanstva, tudi če si po naravi malo bolj sramežljiv.