MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Prostovoljci so uspešno popestrili hišo

petek, 26 april 2019 16:32

For English read below.

Ekipa Mladinskega centra Idrija je pred enim letom v upravljanje prevzela Hostel Idrija in kljub kratkemu času se je v njem že veliko zgodilo. Na splošno smo zadovoljni z delovanjem hostla in se že pripravljamo na poletno sezono.

5. aprila je v Mladinski center Idrija prišla skupina mladih zagnanih prostovoljcev iz cele Evrope s skupno misijo: oživeti Hostel Idrija! Projekt, ki ga je finančno podprl program Evropske solidarnostne enote je trajal malo manj kot tri tedne in v tem času so si prostovoljci skupaj z lokalci prizadevali za modernejši izgled hostla.
Rezultat delovne akcije je privlačen zunanji prostor na terasi, ki je kot nalašč za prihajajoče poletne dni, v katerih bodo gosti lahko uživali s pijačo iz novega bara »The Last Goat« ob krasnem razgledu na mesto. Prostovoljci so s svojim delom olepšali tudi notranje prostore. Poživili so jih z izmenjevalnico predmetov, v kateri popotniki lahko z drugimi delijo razne predmete, z veliko moderna gugalnica v dnevni sobi in s pisanimi stenami na hodniku. Skupaj s prostovoljci so se v hostel naselili tudi novi prebivalci hiše – v času renoviranja smo opazili kar deset perkmandelcev in dve kozi.

Poleg obogatitve obstoječega stanja in dogajanja v hiši, za kar smo izjemno hvaležni skupini prostovoljcev in mentorjev, smo se predstavili tudi na Eko dnevu in Cvetličnem sejmu, kjer smo spoznali nekaj lokalcev in jim predstavili projekt ter z mlajšimi spregovorili v tujih jezikih. Prostovoljci so tako doprinesli tudi k popestritvi mestnega življenja, spoznali turistične potenciale kraja ter omogočili mladim, da se spoznajo s tovrstnimi projekti in morda v prihodnje katerega udeležijo.

Vabljeni, da se pridete na lastne oči prepričati, kaj lahko uspe 14 parom delovnih rok, če stopijo skupaj!

 

What do a Swiss, Cyprian, Venezuelan, Portuguese, Spanish, two French and two Croatians have in common? The Idrija Hostel!

On April the 5th, a group of young volunteers came from all over Europe to Idrija with one idea in mind: ‘Let’s make the house alive’. Founded by the European Solidarity Corps, this project was coordinated by Tina, Helena, Tilen and Matej from the Idrija Youth Centre and Hostel. It lasted for approximately two weeks in which the volunteers worked with locals to give a more modern view to the hostel.

It started with a field trip around different hostels and youth centres in Slovenia where they got inspiration and fresh ideas that would later be applied in the hostel. The main focus of the work was on common areas. They developed their handcraft skills by colouring and building furniture out of recycled materials under the guidance of Katja, Matic, Maja and Matej: their building gurus.

The result has been an attractive outdoor space that invites guests to enjoy the coming summer days and great views of the town while having a drink in the new hostel’s bar ‘The Last Goat’. Also, the inside of the building has benefited from the volunteers’ work. Innovative ideas like a free shop where travellers can share their belongings, a big modern swing in the lounge and colourful designs along the corridors make this house alive. Also, with them, the volunteers brought some new inhabitant along. Ten elves and two goats has been spotted during the renovation work, will you find them?

Projects like this can put a town like Idrija on the spotlight for travellers and encourage new volunteers to come and learn about this beautiful corner of Slovenia.

Lets make house alive manjša

Lets make house alive part2

SL_european_solidarity_corps_LOGO_CMYK.jpg

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2