MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Počitniška mladinska izmenjava v MCI

petek, 15 marec 2019 13:32

Zimske počitnice v mladinskem centru Idrija so bile pestre – gostili smo namreč 32 mladih z Nizozemske, iz Slovenije, s Hrvaške, Poljske in Cipra.

Tema izmenjave je bila »zero waste« tematika, o kateri smo se pogovarjali, si ogledovali primere dobrih praks, ki jih lahko vključimo v vsakdan, in se tudi sami preizkusili v načrtovanju delavnic in izdelovanju pripomočkov, ki olajšajo način življenja z manj odpadkov. Prek izzivov, ki jih je morala druščina opravljati, so spoznavali »zero waste« prakse in druge lepote v Idriji in Ljubljani – morda ste tudi vi koga srečali. Strinjali so se, da so vrhunec izmenjave predstavljali opravljanje izzivov in raziskovanje mest ter delavnice, ki so jih pripravili drug za drugega in na katerih so si izdelali pripomočke, ki bodo pripomogle k načinu življenja s čim manj odpadki.

Kot je običajno za projekte, v katerih se skupina mladih zbere v nepoznanem kraju, so imeli vsi udeleženci možnost prestopiti meje znanega, priložnost govoriti tuje jezike, spoznati nove prijatelje z drugih koncev Evrope, izvedeti več o njihovi domovini in kulturi ter skupaj sproščeno preživljati čas in se zabavati. Tokrat smo več poudarkov namenili tudi ozaveščanju o ključnih veščinah 21. stoletja – komunikaciji, sodelovanju, kritičnemu razmišljanju in kreativnosti.

Če vas zanimajo ta in podobne mednarodne dejavnosti, se obrnite na našo spletno stran in preglejte obstoječe možnosti ali pa se obrnite na nas, če imate željo po obisku določene države ali aktivnosti, ki bi jo na mladinski izmenjavi radi počeli.

 

infografika.png

 

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2