MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Praznik idrijskih žlikrofov in Idrija med 25 najboljšimi zelenimi destinacijami v Evropi

petek, 08 marec 2019 14:55

Žlikrofom in Idriji se dobro piše!

Že januarja se je na slavnostni podelitvi certifikatov odličnosti nove kolektivne blagovne znamke IDRIJA IZBRANO v organizaciji Centra za idrijsko dediščino med 34 prejemniki certifikata odličnosti znašel Praznik idrijskih žlikrofov v organizaciji Mladinskega centra Idrija! Hvala komisiji za podeljeno priznanje in zaupanje v naše dosedanje delo.

Te dni pa so prišle tudi dobre novice iz Berlina! Praznik idrijskih žlikrofov in destinacija Idrija (Visit Idrija-UNESCO, Slovenia) sta se uvrstila med 25 najboljših v Evropi! Mednarodna žirija neprofitne organizacije Green Destinations je namreč prečesala dobre prakse iz cele Evrope in prepoznala, da so naša prizadevanja za manj odpadkov, biorazgradljiv pribor in krožnike, povratne pralne kozarce, povezovanja z drugimi alpskimi mesti ter iskanje inspiracije za trajnost v tradicionalni idrijski iznajdljivosti zgleden primer odgovornega turizma! Hvala vsem vam, ljubiteljem in ljubiteljicam idrijskih žlikrofov, ki nas pri tem podpirate! Nagrado je prevzela Eva iz Visit Idrija-UNESCO, Slovenia, ki nam je pomagal pri oddaji prijave. Hvala!

Priznanja nam bodo v veliko pomoč pri prihajajočih naporih organiziranja še boljšega Praznika idrijskih žlikrofov v letu 2019!

Preberite še zanimiv članek v Delu Idrija z dobrim trajnostnim zgledom med 25 najboljšimi v Evropi in sporočilo za javnost o podelitvi nagrad Green Destinations.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2