MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Aktivne razredne ure

petek, 07 december 2018 11:24

Po dogovoru s šolsko svetovalno službo na Gimnaziji Jurija Vege Idrija  smo se dogovorili za izvedbo treh aktivnih razrednih ur, dve v 2.T in eno v 1.M.

Namen aktivnih razrednih ur je, da se mladi še v večji meri spoznajo z metodami neformalnega izobraževanja in da tematike, ki se tičejo njihovega razreda komentirajo ali ozavestijo tudi izven učilnice, v nekoliko drugačnem okolju.

Za dijake smo pripravili izobraževanje oziroma delavnice na temo medvrstniškega nasilja, med katerimi so razmišljali kako se počutijo v razredu in kakšno počutje bi radi dosegli. Pogovorili smo se o posledicah, ki jih imajo posamezna vedenja in kako lahko le-ta zaznamujejo posameznika. Aktivnosti so dijake vodile do vpogleda v različne vloge in dojemanje različnosti ter drugačnosti. Pogovorili smo se tudi o tem kaj medvrstniško nasilje sploh je, kakšne so njegove oblike in kako ga lahko preprečimo.

Delavnice smo zasnovali na praktičen, dinamičen način. Dijake smo preko različnih vaj vodili do spoznanj, ki so jih lahko prenesli v realno situacijo v razredu ali širše.

---

Eno izmed aktivnih razrednih ur smo izvedli tudi že v oktobru za 3. letnike gimnazije na temo Načrtovanje ciljev.

---

Veseli nas, da z Gimnazijo Jurija Vege Idrija uspešno sodelujemo in da so podkrepili neformalno izobraževanje izven šole. Veseli smo tudi, da preko tovrstnih razrednih ur dijaki spoznavajo delovanje mladinskega centra. Upamo, da je to naložba v prihodnost, da bo vse več dijakov zahajalo k nam.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2