MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Spomini na trening Rural Power

torek, 07 avgust 2018 12:20

Aprila letos smo izvedli prvi mednarodni trening v prostorih Mladinskega centra Idrija. Organizacijska ekipa je skupaj s trenerko načrtovala aktiven in pester teden, ki je med udeleženci pustil poseben pečat. Trening se je imenoval Rural power in je med udeleženci iz Romunije, Estonije in Slovenije razvijal kompetence, ki jih potrebuje mladinski delavec za opravljanje mladinskega dela na podeželju.

V evalvaciji projekta smo jih spraševali, kateri so bili trenutki, ki so si jih najbolj zapomnili. Večina jih je odgovorila, da so se zavedli svojih pozitivnih sposobnosti in tega, da je vsak lahko super heroj, ki lahko vpliva na svojo lokalno skupnost.

RP Meaninful momements

Poleg tega so kot aktivnosti, ki so jim bile všeč našteli skoraj vse izvedene dejavnosti. Srečo smo imeli tudi z vremenom, saj je bilo cel teden sončno in je večina aktivnosti potekala v parku pred MCI-jem, na svežem zraku in pomladanskem soncu. Veseli nas, da jim je bila všeč tudi idrijska hrana. Najpomembnejša pa je, da so udeleženci pridobili ogromno novih znanj in da menijo, da bodo zaradi tega treninga uspešnejši pri svojem delu.

RP learning ang implementation

Pri Erasmus+ projektih je zelo pomemben tudi vpliv na udeleženca, njegovo organizacijo, organizacijo, ki je dogodek pripravila in vse vpletene lokalne skupnosti. Kot glavne učinke izmenjave bi lahko zapisali, da smo s pomembnimi znanji opolnomočili 15 mladinskih delavcev iz 3 držav, kar pomeni, da so se med seboj tudi povezovali in krepili medkulturno sprejemljivost. Izboljšali so tudi znanje na področju mladinskega dela, mednarodnega mladinskega dela in med sboj prenašali znanja ter dobre prakse. Učinek izmenjave je bil tudi ozaveščanje prebivalcev Idrije o Erasmus+ možnostih tekom objav na komuniakcijskih kanalih, časopisih in predstavitvi projekta na enem izmed MCI dogodkov. Učinkov pa je bilo še mnogo več. Udeleženci odgovarjajo, da bodo pridobljena znanja vplivala na njihovo kvalitetnejše delo.

 RP Impact

RP Impact 2

 ---

Zbrane misli je pripravila naša EVS prostovoljka Mireille.