MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Tell me who you are - Slovenian edition

nedelja, 01 julij 2018 15:00

Tell me who you are - Slovenian edition je mladinska izmenjava med Slovenijo (Mladinski center Idrija - MCI) in Španijo (Občina Borox - Projecto Kieu). MCI z organizacijo in njenimi mladimi sodeluje že 3 leta, skupaj smo izvedli že 2 projekta. Prvi je bil mladinski trening, na katerem smo se z organizacijami spoznali in začrtali nadaljnje aktivnosti, drugi pa je bil mladinska izmenjava, ki je potekala v avgustu 2017 v Boroxu.

Med 1. in 7. julijem bo španska skupina mladih obiskala Idrijo in preživela teden dni skupaj z mladimi z Idrije, Cerkna in Logatca. Tema izmenjave je spoznvanje lokalnega okolja, potencialov manjših mest, spoznvanaje novih kultur, navad in posledično krepitev različnih kompetenc mladih.

Kaj je mladinska izmenajva?

Mladinska izmenjava daje posebno pozornost prepoznavanju potencialov v lokalnem okolju, krepi proaktivnost, kritičnost, spodbuja sodelovanje.. Mednarodni aspekt je za uspeh tovrstnih aktivnosti ključen, saj mladi svoje (»neperspektivno«) okolje pogosto nekritično in neobjektivno primerjajo s tujimi (»perspektivnimi«) okolji. Z izmenjavo bomo dokazali, da se lahko tudi v manjših mestih dogajajo spremembe in da lahko k njim največ prispevajo prav sami mladi.

E

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2