MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Hitra šola podjetništva za OŠ Črni Vrh

nedelja, 13 maj 2018 08:00

Z naše strani, je bila izvedena še zadnja delavnica Hitre šole podjetništva, ki je bila zasnovana v sklopu projekta Startap! Idrija-Cerkno.

Udeleženci delavnice so bili učenci od 6. - 9. razreda OŠ Črni vrh. Za izvedbo Hitre šole podjetništva, smo se z učitelji OŠ Črni Vrh dogovorili, da delavnico izvedemo v prostorih Mladinskega centra Idrija in ne na njihovi šoli. Med 39 učenci, je bila le ena deklica že v prostorih mladinskega centra. Nujno pa se nam zdi, da se informacijo o obstoju in ponudbi mladinskega centra razširi tudi na mlade izven Idrije. Poleg tega smo srečanje oblikovali nekoliko drugače, da so se mladi seznanili tudi z oblikami neformalnega izobraževanja, prostori mladinskega centra in z mednarodnim prostovoljnim delom. Srečanje je potekalo v ponedeljek, 14. maja in je trajalo od 8.00 do 12.00.

Sestavljeno je bilo iz uvodnega dela, treh različnih delavnic in zadnjega - evalvacijskega dela. Deloma je delo potekalo tudi v angleščini, ker sta pri izvedbi sodelovala oba EVS prostovoljca, kar pa ni predstavljalo težav pri komunikaciji.

Učenci so se na splošno aktivno vključevali v vse dele delavnice in so na koncu ocenili delavnico z USPEŠNO.

Zahvaljujemo se jim za obisk in vas vabimo, da nas še kdaj obiščete. :)