MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Trening Rural Power

četrtek, 03 maj 2018 10:48

Mladinski center Idrija je v tednu med 15 .4. in 20. 4. 2018 gostil udeležence mednarodnega tabora iz Slovenije, Estonije in Romunije, ki so se udeležili izobraževanja za mladinske delavce z imenom »Rural Power«. Na petdnevnem izobraževanju so snovali ideje kako dvigniti kakovost mladinskega dela v ruralnih območjih.
S projektom »RuralPower« želijo odgovoriti na potrebe mladinskih centrov in mladinskih delavcev iz ruralnih območij Slovenije, Estonije in Romunije, kjer mladinsko delo obstaja, vendar je, po izkušnjah in opažanjih, nestrukturirano in slabo organizirano. Neformalne mladinske vodje se po svojih najboljši močeh trudijo spodbujati mlade k aktivni participaciji v skupnosti, vendar se velikokrat izkaže, da jim manjka kompetenc in spretnosti za dobro podporo mladim. Poleg pomanjkanja kompetenc mladinskim delavcem primanjkuje znanja in izkušenj s področja mednarodnih priložnosti, Erasmus+ ter neformalnega učenja. Izobraževanja v Idriji se udeležuje 18 mladinskih delavcev.

Delavnice, ki so potekale v sklopu izobraževanja so mladinskim delavcem pomagala razviti nove ideje. Izobraževanja sem se udeležila, z željo po večjem znanju o mladinskih delavcih na splošno in vključevanju ruralnih območjih. V začetku nisem zaznala kakšne prednosti v tem, da je bil trening izpeljan v sodelovanju z državama Romunija in Estonija ampak sem skozi pogovore ugotovili, da se ukvarjamo s podobnimi težavami, ki jih rešujemo na različne načine in smo delili ogromno znanja na temo, kako pridobiti prostovoljce, kako prikazati mladinski center kot mrežo, ki povezuje mlade na lokalnem področju. Izkazalo se je, da smo se tudi zaposlene v MCI, skozi trening bolj povezale in ustvarjale skupne načrte za prihodnost našega MC, v katerega verjamemo. :)

RuralPwrInfo

 

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2