MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Imuno projekt - aktualna debata za in proti cepljenju

torek, 13 marec 2018 12:34

Prejšnji teden smo v Mladinskem centru gostili Projekt Imuno, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenija in njihov cilj je javnosti približati dejstva o cepljenju, predstaviti novosti in opozoriti na odgovornost pri sprejemanju odločitve za ali proti cepljenju. Med predavatelji je bila tudi vodja projekta Imuno, ki je svoje misli o cepljenju v Sloveniji zapisala v blogu.

Predavanja se je udeležilo okrog 15 ljudi, različnih starosti. Poleg staršev je tema pritegnila tudi mlajše udeležence, ki so se želeli izobraziti o cepljenju in si oblikovati mnenje za ali proti cepljenju. Na predavanju je beseda tekla predvsem o stranskih učinkih in odnosa družbe do cepljenja danes. Razvila se je debata, kjer so se kresala različna mnenja o učinkovitosti in ustreznosti cepljenja. Dotaknili smo se tudi problematike v Idriji, npr. izbruh oslovskega kašlja in obveščenosti staršev o cepljenju in njegovih učinkih.

Za obisk se zahvaljujemo tako izvajalcem predavanja kot udeležencem, ki so popestrili dogajanje v Mladinskem centru Idrija.

Če vas zanima več o Projektu Imuno, vas v Mladinskem centru čakajo zgibankena temo cepljenja.