MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Z MC-jem na mladinsko izmenjavo

ponedeljek, 22 maj 2017 08:02

Z uspešno pridobljenima prijavama na Erasmus+ Mladi v akciji, bo Mladinski center Idrija v novem letu mednarodno obarvan.

ANYBODY OUT THERE? (Rim, Italija)

Med 6. in 17. julijem vabimo 5 mladih med 18. in 23. letom, da se udeležite nepozabne izkušnje, mladinske izmenjave v Rimu, in poleti 10 dni preživite skupaj z drugimi udeleženci s Hrvaške, Litve, Bulgarije, Makedonije, Italije, Romunije in Nizozemske.

Tema izmenjave bo primerjava življenja v mestu in življenja na podeželju, primerjava podeželjskih in mestnih aktivnosti mladih,  kakšne so zaposlitvene, izobraževalne, športne in prostočasne priložnosti, ki nam jih ti dve zelo različni območji ponujata.

Kakašne so naše vrednote in vrednote drugih? Kakašna je tradicija, navade, način življenja ...? Namen izmenjave bo tudi ta, da bomo poskušali odkriti naše (zaposlitvene) možnosti, ki nam jih okolje ponuja in ugotoviti, kakšno kariero si želimo.

BACK TO BASICS (Ommen, Nizozemska)

Med 27. julijem in 11. avgustom 2017 pa vabimo 4 mlade stare med 15. in 21. let, da se udeležeite 14-dnevne izmenjave na Nizozemskem, kjer bodo udeleženci razvijali podjetniške ideje in kompetence, program pa bo temeljil na skupinskem delu, razvijanju kompetenc komunikacije z mediji in aktivnostih na prostem.

Med samo izmenjavo se bodo udeleženci odpravili na 3 oz. 4 dnevno raziskovanje Nizozemske in medtem izvajali različne naloge ter si morali čisto sami poiskati tudi primeren prostor za spanje.

 

TELL ME WHO YOU ARE (Borox, Španija)

Med 7. in 14. avgustom 2017 pa vabimo  mlade stare med 13. in 17. let, da se udeležeite 7-dnevne izmenjave v Španiji, na kateri bomo spoznavali kulturo Španije in Slovenije, drug drugemu predstavili način življenja, preživaljanja prostega časa in spoznavali nove prijatelje.

 
Predstavitev mladinskih izmenjav:
-- v petek, 2. 6.  (med glavnim odmorom) na Gimnaziji Jurija Vege 
-- v sredo 7. 6. ob 16. uri v Mladinskem centru Idrija


Prijave: https://goo.gl/forms/dFzmto2M4eVqCS4u1

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Projekt je sofinanciran s strani Erasmus+.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2