MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Španske pogovorne urice z EVS prostovoljko

četrtek, 13 april 2017 12:01

Španske urice so priložnost, da vadite svoje znanje španskega jezika z majhno skupino, ki jo bo vodila Ines, španska EVS prostovoljka, ki trenutno živi v Idriji.

ZAKAJ?
V Idriji je veliko ljudi, ki jim gre bralno in slušno razumevanje španskega jezika zelo dobro, saj se tega jezika lahko učijo v osnovni šoli, na gimnaziji, na tečajih v Mladinskem centru, v domu ostarelih ali pa preprosto s televizijskih zaslonov, saj lahko španski jezik vsako popoldne poslušamo na POP TV-ju, ko so na sporedu telenovele. Na drugi strani pa je govorno sporočanje v tem jeziku nekoliko slabše.

Glede na to, da bo Ines v Idriji živela pol leta, imamo izjemno priložnost, da naše znanje španskega jezika razširimo tudi na govorno podgročje.

KDAJ?
Urice bodo potekale enkrat tedensko s celotno skupino.

ZA KOGA?
Urice so namenjene vsem, ki imajo osnovno znanje španščine, kar pomeni, da se lahko osnovno sporazumevajo in so starejši od 13 let.

Število oseb na uricah bo med 3 in 8, saj je to idealno število, da bodo vsi lahko kar najbolje sodelovali.

KAKO BO POTEKALO?
Vsak teden bo tema uric oz. pogovora drugačna, odvisna od interesa udeležencev ali od poteka aktualnih dogodkov. Glede na temo urice bodo v eno srečanje vključene različne dejavnosti, igre, govorne vaje, debate in podobno, ki bo na prijazen, nestresen, motivacijski in varen način udeležence spodbujale, da se bodo opogumili in začeli govorit špansko.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2