MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Streha za vse

torek, 14 marec 2017 11:25

STREHA ZA VSE je skupina študentov in mentorjev Fakultete za arhitekturo in Fakultete za gradbenštvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, ki se poleti 2017 odpravlja v podsaharsko Afriko. Tam bodo izvedli nov razvojno – humanitarni projekt, kjer bodo skušali s svojim znanjem in močmi pripomoči k izboljšanju pogojev za življenje, izobrazbo in zdravje otrok. 

V mestu Kabale na jugu Ugande bodo zgradili "Amasiko - učni center za otroke, ki živijo na ulicah", v partnerstvu s humanitarno organizacijo Alongside Africa iz Velike Britanije. Uganda je ena od revnejših držav na svetu, z velikim deležem otrok, ki so brez domov in odraščajo v skrajnem pomanjkanju na ulicah, brez možnosti za pridobitev izobrazbe in dostojnega poklica. Organizacija Alongside Africa vodi v mestu Kabale center za otroke z ulice že vrsto let, a v premajhnih prostorih za naraščajoče število otrok, ki potrebujejo pomoč. 

Z izgradnjo stavbe se bo otrokom zagotovilo prostor za bivanje, osnovno izobraževanje ter učenje obrtnih spretnosti. Z načrtovanjem stavbe je skupina študentov začela v začetku tega študijskega leta, ob tem pa stremi k uporabi lokalnih materialov in gradbenih tehnik, spodbujanju lokalnega gospodarstva ter k načelu izmenjave znanja.

V Idrijo prihajamo Laura, Vesna, Anže, Primož in Mojca, ki bomo predstavili projekt v Ugandi, izseke kreativnega procesa in pa pretekle razvojno-humanitarne projekte v Afriki (pod okriljem Fakultete za arhitekturo).

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2