MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Okrogla miza "UNESCO dediščina - včeraj, danes, jutri"

sreda, 26 avgust 2015 08:01

Idrija in dediščina sta besedi, ki izjemno dobro zvenita vsaka posamezno, hkrati pa izjemen čar dobita, ko zazvenita skupaj. Prav zato se je UNESCO mladinska platforma letos odločila, da prav v Idriji gosti UNESCO motivacijski vikend, na katerem bo sodelovalo 20 mladih iz celotne Slovenije, ki bodo spoznavali pomen izobraževanja, znanosti in ohranjanja slovenske dediščine.

Mladi organizatorji pa v okviru izobraževalnega programa pripravljamo tudi okroglo mizo, ki bo namenjena širši javnosti. Vabimo Vas, da se nam pridružite v četrtek, 27. avgusta 2015, ob 18. uri v Mladinskem centru Idrija.

Na okrogli mizi "UNESCO dediščina - včeraj, danes, jutri" bodo sodelovali:
Bojan Režun, podžupan Občine Idrija in član koordinacijskega odbora UNESCO dediščine živega srebra Idrija Almaden
Dušan Kramberger, član Slovenske nacionalne komisije za UNESCO in član koordinacijskega odbora UNESCO dediščine živega srebra Idrija Almaden

Skupaj z gosti se bomo dotaknili vprašanj, ki zadevajo tako vlogo organizacije UNESCO nasploh, kot tudi njene vloge pri prepoznavanju in ohranjanju dediščine. Okolje nam daje izvrstno priložnost, da pomen vpisa na seznam UNESCO svetovne dediščine spoznamo na konkretnem primeru, rudarski dediščini mesta Idrija, hkrati pa se ozremo naprej, na bodoče vpise na seznam, na razvoj krajev, ki so že na seznamu in na človeško komponento življenja z dediščino – kakšen je pomen dediščine za lokalno skupnost in njen razvoj. Čas bomo namenili tudi vprašanjem iz publike.

Več informacij prejmete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.!

Vljudno vabljeni!

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2