MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

MLADINSKA IZMENJAVA BACK TO BASICS 2024 NA NIZOZEMSKEM – MCI IŠČE 5 UDELEŽENCEV!

sreda, 08 maj 2024 14:42

Poletje bo kmalu spet tukaj in z njim ena izmed najbolj priljubljenih mladinskih izmenjav - Back to Basics na Nizozemskem (organizirana s strani Cherry International Foundation). 

NA KRATKO O IZMENJAVI

Med 14 dnevi se na enem mestu zbere 60 udeležencev iz različnih držav, ki se skozi delavnice in druge aktivnosti učijo delovanja v skupnosti, komunikacije, reševanja konfliktov, soočanja z izzivi in še več. Večji del izmenjave je preživet v naravi, kjer udeleženci preizkušajo svoje podjetniške in komunikacijske spretnosti. Pri delavnicah se uporabljajo različne metode dela, ki spodbujajo načelo "učenja z izkušnjami". Primeri teh metod so fotografiranje, video, simulacijske igre, intervjuji in gledališče.

ZAKAJ JE RAVNO TA IZMENJAVA TAKO PRILJUBLJENA?

Vrhunec izmenjave je 3-dnevna aktivnost v naravi, kjer se udeleženci znajdejo brez telefona, denarja, in si morajo sami ustvariti zavetje, kar omogoča pristno doživetje in učenje.

Mladinski center Idrija je tudi letos partnerska organizacija skupaj z drugimi organizacijami iz različnih držav. Zato iščemo 5 udeležencev ali udeleženk, ki bi se želeli udeležiti poletne izmenjave!

Torej, če vse skupaj povzamemo:

KAJ: Mladinska izmenjava Back to Basics

KDAJ: 2. – 18. avgust 2024

KJE: Orvelte, Nizozemska

KDO: Udeleženci/ke med 15. in 21. letom starosti

STROŠKI: Potni stroški (do skupno 275 €) so kriti. V primeru Green Travel (potovanje z vlakom, avtobusom, avtom) udeležencem pripada višji znesek. Stroški nastanitve in prehrane so prav tako kriti. Udeleženci morajo pokriti le 50 € stroškov organizacije in materialov.

PRIJAVA: Če te zanima, izpolni anketo. Tekom naslednjih dni/tednov te bomo kontaktirali glede nadaljnjih korakov, v primeru da si izbran/a.

 

Eden od 5 udeležencev pa bo prevzel vlogo vodje odprave. Vodja odprave predstavlja vez med slovenskimi udeleženci ter organizatorji izmenjave. Kdo bo prevzel to vlogo, se bomo pogovorili po izboru vseh udeležencev.

Več informacij o izmenjavi lahko najdeš v Infopacku (glej spodaj-priloga)

Mladinska izmenjava je super priložnost, da navežeš stike z vrstniki po svetu, spoznaš, koliko si dejansko zmožen in sposoben. Veliko se naučiš o drugih, najbolj pa o sebi. Ni potrebno imeti kakršnih koli predhodnih izkušenj z izmenjavami, niti ni treba, da si ekstrovertiran. Vse, kar potrebuješ, je motivacija, želja in odprtost do novih izkušenj. 

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2