MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

3. partnerski sestanek v sklopu projekta CURAE

sreda, 24 januar 2024 17:57

Pretekli vikend sta dve udeleženki Mladinskega centra Idrija odpotovali v mesto Emmen na Nizozemskem, kjer sta se udeležili 3. partnerskega sestanka v sklopu projekta Curae.

Curae je mednarodni projekt v okviru programa Erasmus+ KA2, ki združuje 6 partnerskih organizacij, in sicer iz Nizozemske, Portugalske, Francije, Italije, Grčije in Slovenije. Vsi partnerji izvajajo različne manjše projekte, kot so mladinske izmenjave, treningi, študijski obiski, partnerski sestanki ter drugi dogodki ali delavnice. Glavni cilj projekta je opolnomočiti mlade, ki živijo na podeželju, da s pomočjo poznavanja starih obrti, njihove modernizacije in uporabe sodobnih tehnologij prilagodijo obrti na način, ki izboljšuje njihove zaposlitvene možnosti. Skozi projekt želimo dokazati, da imajo tradicionalne obrti pomembno vlogo v sodobnem svetu ter da lahko prispevajo k osebnemu in profesionalnemu razvoju posameznikov, skupnosti in organizacij.

Doslej smo v okviru projekta Curae izvedli več aktivnosti, in sicer:

  • partnerski sestanek na ZOOM-u (2021)
  • trening v Idriji (2022)
  • študijski obisk v Franciji (2022)
  • partnerski sestanek na Portugalskem (2022)
  • študijski obisk v Grčiji (2023)
  • trening v Franciji (2023)
  • partnerski sestanek na Nizozemskem (2024)
  • vsaka organizacija je tekom sodelovanja pripravila svoje aktivnosti oziroma “Multiplier Events”. Gre se različne dogodke, kot so konference, seminarji, delavnice in drugo, ki so organizirani z namenom širjenja rezultatov projekta širši publiki.

Na zadnjem partnerskem sestanku na Nizozemskem smo razpravljali o prihodnjih aktivnostih, saj se projekt bliža zaključku. V septembru bo projekt dosegel svoj cilj, zato smo razpravljali o končnem produktu projekta in iskali ideje, kako ga predstaviti vsem vam. Pogovarjali smo se tudi o organizaciji prihajajočih dogodkov, vključno s študijskim obiskom v Idriji, mladinsko izmenjavo na Nizozemskem ter zadnjim partnerskim sestankom.

 Sestanek je bil uspešen, in vse partnerske organizacije so zadovoljne z napredkom projekta. Če vas zanima več o projektu Curae, lahko obiščete naš spletni blog, kjer boste našli več informacij o namenu projekta in pomenu tradicionalnih obrti v sodobnem svetu. Povezava do bloga: https://curae-crafts.com/.

Več informacij o prihajajoči mladinski izmenjavi pa boste izvedeli prav kmalu... :) 

 

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2