MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Pametni Pitki v januarju

sobota, 23 december 2023 14:52

Že imaš novoletne zaobljube? Ali te vključujejo nova znanja? V MCI smo v januarju pripravili nabor zanimivih praktičnih delavnic iz strani priznanih strokovnjakov:

12. januar 2024, med 17. in 20. uro

Retorika za mlade ALI kako biti prepričljiv na razgovoru za službo, predstavitvi seminarske naloge in v pogajanju.

Delavnica praktične retorike se bo fokusirala na ključna področja, ki jih potrebujejo mladi za uspešno opravljanje nalog in predstavitev v šoli in fakulteti ter za uspešno vključitev v poslovni svet – kako ustvariti prijeten prvi vtis, kako jasno komunicirati z vključevanjem humorja, kako učinkovito izražati svoja stališča. Tekom delavnice bomo tako spoznali uporabne prakse osnov govorništva, predstavitev, debatiranja in komuniciranja, delavnica tako ni namenjena le šolarjem in študentom, ampak prav vsem, ki jih to področje zanima ali se na njem spopadate z zagatami.

Delavnico bo vodil Dr. Zdravko Zupančič iz Šole retorike Z&Z, ki deluje že 30 let. Šola z dolgo tradicijo je izvedla že preko 7000 izobraževalnih dogodkov za najuglednejše ustanove, izobraževala politike in študente, tako jim znanja ne manjka. Dr. Zupančič se opisuje kot »starejši gospod, z mlajšo frizuro, besedni žongler, ki nenehno govori in nastopa, saj občinstvo nima časa, da bi bralo knjige, Govorce za javnost pa opogumi in usposobi tako, da spregovorijo tudi takrat, ko jagenjčki obmolknejo.”

Predava: Zdravko Zupančič (Šola retorike Z&Z)

Cena: Za mlade do 29. leta BREZPLAČNO, ostali 35€

19. januar 2024, med 17. in 20. uro

Osnove mešanja koktejlov ALI kako pripraviti okusne koktejle kot profesionalec_ka.

Si si vedno želel_a s svojimi prijatelji prirediti »cockteil night«, vendar nisi vedel_a kje začeti, katere sestavine in opremo kupiti, vsi koktejli pa so bili podobnega okusa? Zate smo pripravili delavnico osnov mešanja koktejlov na kateri se boš naučil_a vse od teorije do prakse o mešanju napitkov, ter jih na koncu seveda tudi preizkusil_a! Letnemu času primerno, se bomo osredotočili na zimske mešanice, Alen pa bo na voljo za vse nasvete in vprašanja tudi o drugih vrstah pijač. V 3 urah se boš naučil_a zmešati 5 različnih koktejlov, ki jih boš tudi poskusil_a, popoln plan za preživetje petkovega večera!

Delavnico bo vodil Alen Gustinčič, ki ustvarja pod blagovno znamko D Bearded Bartender je gostinec z več kot 19 let izkušenj. Svoje znanje je nabiral tako doma kot v tujini, z udeleževanjem na barmanskih tekmovanjih, ter izobraževanjih, kjer je postal mojster poznavanja okusov.

Delavnica je primerna za starejše od 18. let! »Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!«

Predava: Alenom Gustinčičem (D Bearded Bartender)

Cena: Za mlade do 29. leta BREZPLAČNO, ostali 25€

26. januar 2024, med 17. in 19. uro

Canva Magic ALI kako ustvariti hude dizajne v kratkem času. 

Bi rad_a hitro ustvarila privlačne dizajne? Sedaj je to mogoče s Canvo PRO in njenimi orodji podprti z umetno inteligenco! Na delavnici se bomo igrali z novimi orodji, ki jih omogoča Canva Pro in spoznavali trike za hitro ustvarjenje dizajnov.

Predava: Zarja Bašelj 

Cena: Za mlade do 29. leta BREZPLAČNO, ostali 25€


2. februar 2024, med 17. in 19. uro

AI za mlade ALI kako si na pameten način pri šolskih/študijskih obveznostih pomagati z umetno inteligenco.

Si naveličan_a monotonih šolskih, študijski in službenih nalog, za katere veš, da je boljši in učinkovitejši način kako jih opraviti, vendar si nikoli ne vzameš časa za raziskavo tega načina? Kako goro podatkov na učinkovit način pretvoriti v smiselne rezultate in najrazličnejše grafe? Rudi Medved ti bo na delavnici AI za mlade pokazal trike uporabe umetne inteligence, orodja ChatGPT. Spoznal_a boš praktične primere uporabe ChatGPT in izvedel_a vse o orodju, s katerim boš prihranil_a čas in denar ter z njim lažje reševal_a šolske in službene izzive.

Delavnico bo vodil Rudi Medved, podjetnik in raziskovalec v turizmu, ki je pridobil 360-stopinjski pogled na panogo z delom v gostinstvu, akademiji, svetovanju, kriptu in še kje. Trenutno dela kot business & product developer pri turistični agenciji World Discovery. Je vedno radoveden, kako si lahko z novimi tehnologijami kot je ChatGPT olajšamo delo v poslu in zasebnem življenju.  

Delavnica je namenjena vsem, ki bi si želeli spoznati učinkovite načine uporabe ChatGPT, ter njegove dobre lastnosti, kot tudi pasti.

Predava: Rudijem Medvedom 

Cena: Za mlade do 29. leta BREZPLAČNO, ostali 25€

*plačilo se poravna z gotovino direktno na mestu delavnice*

 

Na vse delavnice se PRIJAVI TUKAJhttps://forms.office.com/e/sBnX7Jn6yr. Z oddajo enega obrazca se lahko prijavite na več delavnic. Prosimo za prijave, vsaj en dan pred delavnico, saj bomo prijavljenim takrat tudi poslali podrobnejša navodila. ŠTEVILO MEST NA DELAVNICAH JE OMEJENO!

Delavnice se bodo izvajale v prostorih Mladinskega centra Idrija vsak petek od 12. 1. do 2. 2. od 17. ure dalje.

Za vsa vprašanja glede delavnic nam piši na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., z veseljem ti bomo pomagali.

 

? Pametni pitki so praktični izobraževalni dogodki za mlade v organizaciji Mladinskega centra Idrija. Namen dogodkov je, da mlade spodbudimo k pridobivanju novih, nekoliko neobičajni kompetenc, ki jim lahko pomagajo na njihovi študijski in profesionalni poti, ali preko njih odkrijejo novo strast. V projekt Pametni Pitki so zajete 4 delavnice, ki se bodo odvijale vsak petek med 12. 1. in 2. 2. 2024.?
 

Ustanovitelj portala | mlad.si                                                                  SpoznajmoObčinoIdrija 25 – Mladinski center - idrija.si

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2