MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Zveza društev Mladinski center Idrija upihnila 10. svečko!

sreda, 13 september 2023 09:03

Zveza društev Mladinski center Idrija je v soboto, 9.9.2023 priredila praznovanje za vso javnost ob praznovanju 10. obletnice delovanja.

Zveza društev Mladinski center Idrija, ki jo sestavljajo taborniki Rod srebrnih krtov Idrija, Klub idrijskih študentov, društvo Idrija 2020 in Mladinski center Idrija je v letošnjem letu praznovala svojo 10. obletnico delovanja. Na dogodku, ki se je odvijal na terasi Mladinskega centra Idrija smo člani Zveze tekom popoldneva pripravili zabaven program za vse stare prijatelje, zdajšnje in bivše sodelavce, člane društev, obiskovalce, organizatorje in izvajalce dogodkov, krožkov in dejavnosti ter za vse, ki to Zvezo podpirajo.

Dogodek, ki se ga je udeležilo okrog 100 ljudi, smo začeli ob 17. uri s programom za otroke. Le ti so se lahko preizkusili v raznih taborniških izzivih in v aktivnostih mobilnega mladinskega centra. Ob 19. uri je sledil koncert mlade idrijske zasedbe Kaldrya, ki je hitro napolnila teraso. Vmes so društva tekmovala  v pripravi najboljšega koktejla in zmaga je bila tokrat na strani Kluba idrijskih študentov, ki so s svojim koktejlom »Finu frišnu sam ni gwišnu« prepričali največ obiskovalcev. Nadaljevali smo z ogledom krajšega videa, ki nas je ponesel v same začetke oblikovanja Zveze društev Mladinskega centra in v spomine, ki z njim ostajajo. Po vpihu 10. svečke in razrezu torte, sta nas z akustičnimi priredbami znanih rock skladb, v preostanek večera popeljala duo Vagabunda.

Radi bi se še enkrat zahvalili vsem – društvom za vso pomoč pri pripravi in izvedbi dogodka, bandoma za super vzdušje in vsem ostalim, ki ste tako ali drugače poskrbeli, da je dogodek tekel tako kot je treba. Hvala tudi vam, dragi gostje, da ste se poveselili skupaj z nami in naredili ta dogodek še bolj poseben.

»Biti del Zveze društev Mladinski center Idrija in ustvarjati z mladimi in za mlade je tako rekoč poslanstvo. Mineva že 10. leto odkar smo se mladi v Idriji odločili, da potrebujemo prostor in program za mlade in tako smo tudi naredili. Pot je bila vse prej kot lahka, vendar poglejte kje smo danes. Lahko samo rečem, da smo ponosni na to, kar počnemo – za mlade in za celotno skupnost. V imenu Zveze društev Mladinski center Idrija bi se rada zahvalila vsem, ki ste prišli na naš dogodek in vsem, ki nas tako ali drugače podpirate na naši poti.« Kaja Erjavec, Predsednica Zveze društev Mladinski center Idrija

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2