MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Tudi Idrija je Za(čutila) dobro

ponedeljek, 17 april 2023 11:59
Tudi Idrija je Za(čutila) dobro Nežka Cestnik

Slovenska filantropija že od leta 2010 pripravlja Dan za spremembe z namenom povabiti ljudi k sooblikovanju boljše družbe, jih spodbuditi, da se v svojem okolju povežejo in prek različnih akcij rešujejo aktualne probleme ter izboljšujejo kakovost bivanja. Letos je Dan za spremembe potekal pod sloganom Za(čutimo) dobro in obeležili smo ga tudi v Idriji.

Mladinski center Idrija, Pr' Golitu in Indigo Secondhand smo združili moči in organizirali dogodek, s katerim smo želeli v ljudeh vzbuditi pozitivne občutke, povezati prostovoljce, storiti nekaj dobrega za naš planet ter ustvariti dobro vzdušje sredi Idrije.
Mestna knjižnica Idrija je poskrbela za knjige, ki so na dogodku dobile svoje nove “posvojitelje”, francoska prostovoljka Léa nam je pripravila francoske dobrote, Tjaša iz Indigo Secondhand pa je uredila kotiček za izmenjavo oblačil.

Osredni del druženja je predstavljala delavnica kreativne nadgradnje oblačil pod vodstvom Zale Hrastar. Šivanka, sukanec, odpadno blago in z malo domišljije so izpod rok obiskovalcev nastali pisani skrančiji (elastike za lase).

Dan_sprememb4

 

Vzdušje na dogodku še najbolje opišejo Zaline besede: “Bila je krasna, multikulturna in medgeneracijska družba ob dobri hrani.”

Se vidimo naslednje leto, do takrat pa ne pozabimo – vsak dan, na vsakem koraku lahko storimo dobro delo in za(čutimo) dobro.

Dan prememb2

 

Dan sprememb3

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2