MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Začetni tečaji ruščine in nemščine v MC Idrija

četrtek, 06 februar 2014 10:27

Začetni tečaj nemščine

S »fajrzajgam prižgemo ogenj v »šprgertu«, skozi »raufnk« se pokadi dim, na »plat« se pa kuhajo žlikrofi s »šniclnam«. Vse skupaj postrežemo na »talerju« skupaj s »flašo« dobrega vina in sladico, potreseno s »cukrom«.

V Idriji znamo vsi že marsikaj povedati po nemško pa se tega niti ne zavedamo. Znanje nemščine je zagotovo uporabno v lokalni industriji, pri iskanju zaposlitve v tujini, v pomoč pa je tudi, ko si med smučanjem na avstrijskih smučiščih zaželimo kozarec piva.

Če bi se radi z nemščino in nemško govorečimi državami pobliže spoznali, se udeležite 30-urnega začetnega tečaja, ki bo potekal v Mladinskem centru Idrija. Tečaj bo vodila Tina Benčina, prvo srečanje pa bo v soboto, 22. februarja, ob 10.00 v prostorih Mladinskega centra. Takrat se bomo tudi dogovorili o nadaljnjih terminih.

Okvirna cena tečaja (pri najmanj 5 osebah) je 70 €. Prijavite se lahko na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

POZOR! Do 13. februarja velja AKCIJSKA CENA 60 €. Prijavi se še danes!

Začetni tečaj ruščine

Olimpijske igre v Sočiju. Južni potok. Nafta. Dostojevski. Revolucije. Putin. Moskva. Vodka. Polarna zima. Medvedi. Balet. Čajkovski. T.A.T.U. Tetris.Sibirija.

Te zanima jezik, ki postaja eden vodilnih na svetu? Bi rad sodeloval pri gradnji plinovoda Južni tok? Pomagal slovenskim podjetjem pri širjenju v Rusijo? Prebiral rusko literaturo ali poslušal sodobno rusko glasbo? Šel na potovanje po obširnih planjavah in nazdravljal z vodko na transsibirski železnici?

V začetku marca Rusija prihaja tudi v Idrijo. Mladinski center Idrija predstavlja začetni tečaj ruščine pod vodstvom absolventa rusistike Drejca Kokošarja, ki te bo popeljal v jezik prihodnost. V 30-urnem začetnem tečaju boš spoznal cirilico, naredil prve korake v ruščino in izvedel več o mistični državi, ki se počasi odpira svetu.

Prvo srečanje bo v soboto, 15. marca, ob 16.00 v prostorih Mladinskega centra v Idriji. Na uvodnem srečanju se bomo spoznali, naučili rusko cirilico in dogovorili za čas nadaljnjega izvajanja.

Okvirna cena za tečaj (pri najmanj 5 osebah) znaša 70 €.

POZOR! Pridruži se še danes - do 13. februarja velja AKCIJSKA CENA - 60 €!

Prijaviš se lahko preko

  • obrazca na spletni strani http://bit.ly/MYcNRG ali
  • preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2