MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Polona: iz Cerkna na Tirolsko

sreda, 14 december 2022 16:20

Biti prostovoljec je avantura in je izziv :)

V MC Idrija že nekaj let omogočamo mladim Idrijčanom in drugim mladim iz okolice, da se kot prostovoljci udeležijo krajših ali daljših izmenjav po Evropi, ravno tako, kot sami gostimo prostovoljce iz različnih (evropskih) držav. Damo jim priložnost, da uresničujejo svoje ideje, jih podpiramo pri raziskovanju svojih zmožnosti, z delom v centru pa pridajo košček svoje kulture tudi v življenje domačinov :)

In na takšno večmesečno prostovoljstvo se je podala tudi Polona, ki je odšla na Tirolsko in postala del ekipe Die Bäckerei, kjer lahko uresničuje lastne ideje in projekte ter se na tak način spoznava z mladinskim delom v drugi državi. Dela na spletni strani, v pisarni in pomaga pri organizaciji dogodkov.

Polona se je v samo dogajanje vključila takoj po prihodu in izkoristila priložnost pridružitvi festivalu v Seefeldu – in tako se je njena EuSC avantura začela: spoznavanje ljudi, odkrivanje Tirolske in združevanje prijetnega s koristnim. Kot vsi prostovoljci se je pridružila tudi jezikovnemu tečaju, z ostalimi prostovoljci pa so se na delavnici naučili narediti tudi svojo radijsko oddajo »Talking Europe«, ki jo vsak mesec pošljejo v eter, vi pa ji lahko prisluhnete na povezavi: https://freie-radios.online/sendereihe/talking-europe

Pa da izkoristimo še to priložnost:

mlade, ki bi si želeli izkusiti drugo kulturo, ki se želijo soočiti z izzivi, ki jih prinaša služba v drugačnem okolju, bi želeli realizirati svoje potenciale na drugačen način – vabimo in spodbujamo, da se pridružijo krajšim ali daljšim izmenjavam, ki potekajo po Evropi.

Mogoče pa kdo potrebuje samo spremembo okolja ali oddih od napornega študija? Ste si vzeli pavzo pred iskanjem naslednje službe? Svoj čas lahko izkoristite tudi na takšen način. Če ne verjamete, lahko vprašate Irino, Léo ali pa počakate Polono, da se vrne :)

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2