MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Božiček za en dan v Idriji

sobota, 30 november 2013 19:39

Mladinski center Idrija se pridružuje iniciativi Postani Božiček za en dan in zbirno mesto prihaja tudi v Idrijo - darilca, ki jih pripravite, date v škatlo za čevlje, jo po želji okrasite in napolnite z dobro voljo, lahko prinesete v MC Idrija:


- vsak petek 17.30-21.00
- vsako soboto 16.00-21.00

Če bi škatlo prinesli kakšen drug dan, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite 040 276 133 (Maša).

Več o projektu:
http://www.bozicekzaendan.si/

Kot Božiček se registriraš tule: http://www.bozicekzaendan.si/2013/10/29/registracija/

Kaj sodi v škatlo?
http://www.bozicekzaendan.si/2013/10/29/skatla/

Kam s škatlo?
http://www.bozicekzaendan.si/2013/10/29/zbirnamest/
In seveda za vse "ta damače˝ - v bivši dijaški dom v Ulici IX. korpusa 17 v Idriji! ;)

-------------

Ideja za projekt se je porodila pri “srfanju” po netu. Na internetni strani organizacije v okviru katere je deloval naš idejni vodja med prostovoljnim delom v JAR (SAEP) je bil predstavljen zanimiv projekt, katerega smo želeli nekako vpeljati tudi v slovenski prostor. Seveda v veliko manjšem obsegu.

Kdo bi si mislil, da bo ta majhen projekt med ljudmi tako dobro sprejet. Očitno gre za pravo mešanico ustvarjalnosti in humanitarnosti, ki da ljudem priložnost, da se razdajajo. Ta projekt zahteva celega človeka. Ni dovolj, da nakažemo denar, ni dovolj da doma naredimo “čistko” in iz vseh kotov in omar potegnemo stvari, ki jih že nekaj časa ne potrebujemo, komu drugemu pa bi utegnile priti še kako prav. Tukaj gre za nekaj več. Ta projekt terja določeno mero angažiranosti, ki se kaj kmalu sprevrže v odgovornost. Odgovornost do nekega malega bitja, za katerega sploh še ne obstajamo, pa ga imamo ves čas v mislih, ko ustvarjamo, ko si želimo uresničiti vsaj kanček otroških želja in razbliniti goro strahov. Kako naj vse to spravimo v eno majhno škatlo?

“It’s not how much we give but how much love we put into giving.”- Mother Theresa

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2