MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

HORMONSKA JOGA - PRESTAVLJENO NA 21.11.

ponedeljek, 21 november 2022 17:30

Prestavljamo začetek sklopa 8ih delavnic Hormonske joga terapije na ponedeljek, 21. november ob 17:30.

Pričeli bomo s PREDSTAVITVENO URO, na kateri se lahko odločiš, ali ti delavnice ustrezajo. Cena udeležbe je 10 €, ki so, če se za nadaljevanje odločiš, všteti v ceno sklopa delavnic.

Še vedno velja, da MC Idrija subvencionira 30 € zneska celotne delavnice vsem udeleženkam, mlajšim od 30 let.

 

Hormonska joga oziroma Hormonska joga terapija (HJT) je sistem vaj, ki izvirajo iz jogijske tradicije, oplemeniten z dihalnimi tehnikami, mudrami (položaji rok) in tibetansko energetsko tehniko pošiljanja energije v določene organe v telesu. Pred tremi desetletji jo je zasnovala brazilka Dinah Rodriques, terapevtka in učiteljica joge, danes stara 95 let. (Predlagam, da malo o njej pobrskate po spletu - presenečeni boste, kako mladosten je njen videz. :)

S HJT na najbolj naraven način uravnavamo ravnovesje hormonov v našem telesu. Sistem je zelo učinkovit, saj se njegova regenerativna moč pokaže že po nekaj dneh redne prakse. Uporabljajo ga ženske po vsem svetu, v vseh obdobjih svojega življenja, ko jim hormonsko neravnovesje povzroča različne zdravstvene težave.

HJT je učinkovita pri:

 • težavah s kožo,
 • težavah z menstruacijskim ciklom (nereden, prekratek, predolg, izcedki, močne krvavitve,...),
 • težavah s PMS (bolečine, slabost, hlepenje po sladkem, razdražljivost...),
 • težavah z rodili (policistični jajčniki, ciste, miomi, ,..),
 • težavah z prehajanejem v menopavzo (vročinski oblivi, pospešeno bitje srca, občutki tesnobnosti, nihanje razpoloženja, občutek megle v glavi,...),
 • težavah z zanositvijo,
 • težavah s ščitnico.


HJT pa je odsvetovana:

 • v času nosečnosti,
 • po estetski operaciji dojk (vsaj pol leta po posegu),
 • pri hormonsko pogojenih karcinomih dojk in rodil,
 • pri hujši endometriozi,
 • po srčni bolezni/operaciji (vsaj pol leta po operaciji),
 • pri močni osteoporozi,
 • pri trombozi.


Hormonsko jogo uči Saša Aleksandra Perpar. Licencirana učiteljica joge, ki se je v letu 2021 udeležila 4-mesečnega izobraževanja za učiteljico HJT pri Alenki Košorok Humar (https://www.hormony.si). V preteklem letu je v svojem Avocado centru v Logatcu izpeljala dve uspešni 8-tedenski delavnici HJ ter nekaj individualnih izobraževanj, z jesenjo se že izobražujenova skupina žensk.

Vabljeni, da se nam pridružite. Srečujemo se 1x tedensko, 8 tednov zapovrstjo.

Prispevek: 180 € za celotno 8-tedensko delavnico (lahko plačate v enem, dveh ali treh obrokih). Mladinski center Idrija vsaki udeleženki sklopa delavnic HJ, mlajši od 30 let, subvencionira 30 € (končna cena je torej 150 €). 

Za vsa vprašanja in prijave sem na voljo: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Mnenja udeleženk delavnic HJT:

Danes smo zaključili tečaj Hormonske joge. Vsaki ženski, ki je kadarkoli začutila,da ji v katerokoli smer "nagajajo" hormoni, (PMS, neredne menstruacije,...) lahko iz srca priporočim, da kontaktira Avocado Center , se tam pozanima, karkoli jo zanima. Meni je super, ker sem se naučila sklop vaj, ki uravnovesijo moje psihično in fizično počutje, napolnijo baterije, pomagajo pogledati globlje vase in še bi lahko naštevala. Toplo priporočam!
Aleksandra, april 2022

Program Hormonske joga terapije je presegel moja pričakovanja. Z njim sem pridobila orodje za celostno telesno vadbo, umiritev uma in popoln jutranji reset, ki me pripravi na hektičnost vsakdana. Telo je tako postalo bolj gibljivo, v večji meri se ga zavedam, energije je več in reakcije na stresne situacije so bolj umirjene. Všeč mi je, ker HTJ poleg samih telesnih položajev (asan) zajema tudi druge tehnike in vaje (dihanje, spročanje…), vse skupaj pa je povezano v sklop, ki mu je preprosto slediti. Sploh ob Sašini enostavni in jasni razlagi, pogosto obarvani s smehom. Toplo priporočam (tudi neodvisno od morebitnih hormonskih težav ali primanjkljajev).
Ana, april 2022

Za individualno vadbo HJ pri Saši sem se odločila, ker sem želela spodbuditi delovanje svojega hormonskega sistema in urediti ciklus, ki je imel več mesečno pavzo. V iskanju podpore svojemu telesu mi je prijateljica priporočila HJ, ki jo je sama že obiskovala. Njeno navdušenje me je prepričalo in prvi učinki uau hitri. Po vsega 2 tednih sem dobila menstruacijo, več energije in sedaj sem tudi sama postala strastna zagovornica HJ. Zelo sem hvaležna Saši za njeno krasno učenje in predajo znanja ter razumevanje, poslušanje, podporo, toplino in seveda krasne čaje in nasvete - Saša, super si, z veseljem se vračam/o v Avocado ??. Drage ženske - moja prijateljica je rekla, da je HJ njena najboljša naložba vase. Tudi sama se pod to podpišem in vas spodbujam, da jo preizkusite in se prepričate o njenih čarobnih učinkih - storite to za svojo žensko dušo in telo .
Katja, april 2022

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2