MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

NFT-ji in Internet 3.0

četrtek, 29 september 2022 16:13

NFT predstavlja novo obdobje interneta, kjer si prvič v zgodovini lahko dejansko lastimo digitalna sredstva. Kaj je lahko predstavljeno kot NFT? Kot NFT lahko predstavimo različne stvari, ki obstajajo v digitalnem svetu. Sem spadajo fotografije, zvočni in tekstovni zapisi, domene, ipd. V glavnem danes vidimo v ospredju le sličice, ki se prodajajo za bajne vsote denarja, a če gremo globlje, lahko vidimo, da NFT-ji vdirajo v več slojev naše družbe in odpirajo nove možnosti poslovanja in sodelovanja.

Za koga je delavnica? Delavnica je namenjena vsem (začetnikom in naprednejšim uporabnikom), ki jih zanimajo konkretne uporabe NFT-jev in blockchain tehnologije na področju turizma in kulture.  

Na predavanju se bomo potopili v nove tehnologije, natančneje v nezamenljive žetone oz. NFT-je. Skozi praktične primere si bomo pogledali različne načine njihove uporabe, predvsem v sektorju turizma in kulture.

 

KDAJ: ponedeljek, 10. 10. 2022, 17.00

KDO: vsi, ki vas ta tema zanima (minimalno št. udeležencev = 5)

CENA: brezplačno

PRIJAVA (zaradi evidence): Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  ALI +386 51 231 049

 

O izvajalcih:

Rudi Medved: "Od prvega letnika študija sem delal v turizmu in ohranil strast do potovanj ter inovacij. Soustanovil sem startup - marketplace za lokalna doživetja, ki se je združil s Fairbnb.coop. Zdaj želim pomagati pri oblikovanju še boljših potovalnih doživetij, tako da kombiniram različne tehnologije in turizem, ki temelji na skupnosti. Rad berem in preživljam čas v naravi."
Jaka Godejša: " Rad testiram in iščem uporabne vrednosti novih digitalnih orodij, tehnologij in konceptov. Trenutno združujem potovanja z Internetom 3.0. Sicer pa sem eden izmed avtorjev ideje za dva največja vinska kozarca na svetu, ki stojita zraven Vinske fontane v Marezigah, ter soustanovitelj startupa, ki se je združil s Fairbnb.coop."

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2