MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Projekcija filma Ta wanajn

četrtek, 09 junij 2022 20:30

Ta wanajn je mladinska pustolovska drama mladih idrijskih ustvarjalcev. Zgodba govori o mladeniču, ki ga življenjska pot zanese v Idrijo, kjer njega in njegove nove prijatelje pričakajo nove preizkušnje. Epopeja Idrije, ki skozi izzive poudarja vrednote prijateljstva in znanja ter ob prisotnosti narave upa buditi pristnost.

 

KDAJ: četrtek, 9. junija, ob 20.30 

KJE: terasa Mladinskega centra Idrija

CENA: VSTOP PROST (prostovoljni prispevki)

KOMU JE NAMENJENO: vsem ljubiteljem filma, posebej pa mladim

 

O FILMU in ustvarjalcih: Film je pustolovska drama mladih ustvarjalcev iz OŠ Idrija, ki so ga pred dvema letoma zasnovali in posneli tedanji devetošolci OŠ Idrija pod mentorstvom učitelja Davida Steguja, ki je poskrbel za montažo in glasbeno opremo fima. Učenci so delovali tako pred kamero kot za njo: soustvarili so zasnovo, spisali scenarij, izpeljali priprave na snemanje, snemali na terenu ... Posebno noto filmu dajo tudi posnetki Idrije in njene okolice, narejeni z dronom.

Napovednik YT.

 

Pred projekcijo filma (19.00) bo na terasi MCI tudi sejem filmskih plakatov - na ogled bodo postavljeni plakati filmov, ki so bili v zadnjih letih predvajani v Filmskem gledališču Idrija, vi pa jih boste lahko brezplačno odnesli domov in si z njimi okrasili dom. Sejem poteka po principu »kdor prej pride, prej melje«.

 

Ponovitev premiere v idrijskem kinu: če bi si radi film ogledali že prej ali pa veste, da v četrtek ne boste imeli časa, si lahko film ponovno ogledate v Filmskem gledališču Idrija, in sicer že to soboto, 4. 6.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2