MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Družinska joga v Idriji

ponedeljek, 20 junij 2022 18:00

Delavnica za otroke in starše: DRUŽINSKA JOGA

 

Družinska joga je zabavna in igriva vadba za starše in otroke. Temelji na izvedbi preprostih jogijskih asan (položajev), tehnik dihanja, orodji sproščanja ter čuječnostnimi igrami. Cilj Družinske joge je vzpostaviti kakovosten stik med staršem in otrokom. To storimo skozi dotik, pogled, gradnjo zaupanja in veliko, veliko zabave.

Otroci zelo uživajo tudi v elementih akrobatske (acro) joge, kjer se s staršem skozi dotik in zaupanje povežejo na zabaven način. Pri sproščanju včasih drug drugega masiramo, družinski člani tako spoznavajo, kje drugega žgečka, kakšen dotik mu/ji je prijeten …

Zanimivo je opazovati, kako drugačen je otroški notranji svet od notranjega sveta odraslih in kako lahkotno in prijazno se lahko povežeta med seboj.

Družinska joga je vadba, ki da staršem in otrokom več kot le razgibano telo. Spoznavajo drug drugega med igro in v prijetnem vzdušju. Po koncu ure tudi najbolj namrgodeni obrazi nosijo širok nasmeh.

 

KDAJ: ponedeljek, 20. in 27. junij 2022 od 18:00-19:30

KJE: park pred Mladinskim centrom Idrija (v primeru slabega vremena v dvorani) 

KOMU JE NAMENJENO: staršem in otrokom

CENA: dogodek je za udeležence brezplačen

PRIJAVE: do 18. 6. 2022 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ALI https://forms.gle/vDWPwcjH5Q6ehpfK9

VODI: Saša Perpar

Saša se je pred približno petimi leti skušala joge naučiti iz knjig, ki so bile dostopne v lokalni knjižnici a ni šlo. Kot je spoznala, joga niso zgolj jogijski položaji, pri katerih je treba paziti na pravilno izvedbo, temveč vstopi v življenje na vseh področjih. To je spoznavala na učiteljskem tečaju joge v Agni Yoga Studiu, kjer se je učila jogijske prakse, filozofije in njenega vpliva na človeka. Več o Saši in njenem centru v Logatcu.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2