MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Nova znanja o upravljanju s projekti pridobljena na Nizozemskem

petek, 13 maj 2022 09:17

"V sredini meseca marca je v Nizozemskem mestu Ommen potekal 6-dnevni trening Projecting v sklopu z Erasmus+. Cilj organizatorjev treninga je bi, da bi iz njega odšli z novim znanjem, kar se je tudi uresničilo. Pridobili smo uporabne informacije in znanja, ki jih bomo lahko prenesli na življenjske situacije pri katerih je potrebna dobra organizacija in kvalitetno delo z ljudmi.

Trening te definitivno postavi izven cone udobja, že s tem, ko si kar naenkrat znajdeš v hiši z (sprva) neznanci in s pestrimi igrami, ki spodbujajo timsko delo. Čeprav je bila naša izkušnja dolga le šest dni smo tudi v tako kratkem času z vsemi sodelujočimi spletli močne vezi. Zanimivo je bilo videti, da čeprav prihajamo iz različnih okolji, imamo tudi veliko skupnega. Poleg tega pa je vsak prispeval tudi svoj unikaten pristop in pogled na svet. Pri dejavnosti, ki je najbolj izstopala so nas razdelili v naključne skupine in vsaki dodelili okoliško mesto v katerem smo morali poiskati socialni problem in po dnevu preživetem v tem kraju svoje ugotovitve na zanimiv način predstaviti ostalim skupinam. Ustvarili smo si veliko lepih spominov, dobili samozavest za uresničenje svojih ciljev in pridobili prijateljstva, ki presegajo državne meje."

Vtis o izkušnji je zapisala Eva Frelih

 

Ussposabljanje PROJECTING je bilo namenjeno mladinskim delavcem, ki so si želeli izvedeti več o pridobivanju sredstev za projekte, dejavnosti, dogodke, festivale  itd., ter kako upravljati s projekti in kako vključiti mlade od začetka do konca projekta.

 

image003_1.jpg

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2