MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Predstava Šolske impro lige

sobota, 26 marec 2022 18:00

Vabljeni na zabavni večer v družbo šolske impro lige.

 

Kaj je impro liga?

Impro liga je kombinacija improvizirane gledališke predstave in tekmovanja, kjer imajo gledalci glavno besedo pri tem, kaj improvizatorji na odru počnejo.

Gre za mlajšo sestro Impro lige, tekmovanja v gledališki improvizaciji. ki pa je namenjena dijakom.

To je oblika gledališča, ki ne uporablja vnaprej pripravljenih scenarijev, kostumov, scenografije in rekvizitov, pač pa vse nastaja na licu mesta, skupaj s publiko.

V šolski impro ligi sodelujejo ekipe iz različnih srednjih šol, ki se nahajajo po vseh koncih Slovenije, na koncu sezone pa zmaga le ena. 

Pri projektu vsako leto sodeluje okoli 350 srednješolk in srednješolcev, cilj ŠILE pa je ponuditi mladini sproščeno in zanimivo dejavnost, s katero bodo ustvarjalno preživljali prosti čas.

 

KDAJ: sobota, 26. 3. 2022 ob 18ih.

KJE: Večnamenski prostor Mladinskega centra Idrija

KOMU JE NAMENJENO: mladini in vsem zainteresiranim

CENA: dogodek je za udeležence brezplačen

 

ŠILA – Šolska impro liga praznuje 25 let delovanja!  ŠILA je bila ustanovljena leta 1997, sedaj pa že 25 let v svoje delovanje vpenja dijake iz najrazličnejših srednjih šol in drugih mladini namenjenih organizacij.

Obletnico bodo obeležili s serijo predstav po celi Sloveniji – začeli in zaključili bodo v Ljubljani, vmes pa obiskali Slovenj Gradec, Kranj, Celje, Novo Gorico, Koper, Idrijo, Velenje, Zagorje ob Savi in Kamnik.

Na vsaki od lokacij bodo dijaki in dijaki, vključeni v ŠILO, odigrali improvizirano predstavo, enkratno in neponovljivo. 


K obisku pa želijo povabiti vse, ki ŠILO že poznajo, pa tudi tiste, ki je še ne. Spremljajte ŠILO na Facebooku, na Instagramu in na spletni strani in se udeležite tudi drugih predstav po Sloveniji.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2