MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Fotogalerija z dneva poklicev

četrtek, 18 november 2021 09:00

Dan poklicev je priložnost za približno 150 devetošolcev iz osnovnih šol Idrija, Spodnja Idrija, Črni Vrh in Cerkno, da stopijo korak bližje sliki svoje željene prihodnosti, saj se na njem srečajo z učitelji in dijaki različnih srednješolskih programov. Organiziramo ga v Mladinskem centru Idrija, zdaj že tradicionalno na prvi oktobrski petek. Letos smo ga po letu premora uspeli organizirati v živo, saj smo ga izvedli na prostem pred Mladinskim centrom Idrija.


Na povabilo k sodelovanju so se odzvali predstavniki 16 srednjih šol, lokalnih podjetij in drugih organizacij, ki so s svojimi predstavitvami zares raznolikih programov olajšali odločitve devetošolcem iz okoliških srednjih šol. Pripravili so najrazličnejše stojnice: gradiva z opisi programov, pogovore z dijaki, praktične preizkuse, rekvizite, izdelke, ki so jih lahko udeleženci odnesli domov, videe in druge virtualne preizkuse, pa tudi za prigrizke so poskrbeli.


Udeleženci so poročali, da so v povprečju prejeli veliko koristnih informacij glede poklicne poti, zelo pa so se med seboj razlikovali njihovi odgovori glede tega, kako je dogodek vplival na njihovo odločitev za nadaljevanje šolanja – pri nekaterih je imel velik ali zelo velik vpliv, pri drugih pa sploh ne.

Tudi predstavitelji so bili večinoma zadovoljni s prilagojeno izvedbo v epidemičnih razmerah, posebej pa nam je ostal v spominu odziv enega izmed njih: »Večina učencev je programe izobraževanja na naši šoli šele spoznavala, nekateri (manjšina) pa so že zastavljali konkretna vprašanja v povezavi z določenim programom. Odzivi so bili zelo pozitivni, učenci pa zainteresirani, motivirani in prijetni. Brez izjeme.«

V MC Idrija upamo in vsem devetošolcem želimo, da bodo dobro izbrali in imeli priložnost s svojimi talenti prispevati svoj del k dobrobiti naše skupnosti.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2