MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

MCI zbirna točka odpadnih zračnic!

ponedeljek, 03 maj 2021 13:16

 

MCI je v sodelovanju s Črno Z-račko postal zbirna točka za zračnice. Zakaj? Ker prav vsak lahko naredi nekaj za boljši jutri vseh nas!

 

Kaj lahko prineseš k nam?

Kakršne koli zračnice od vozičkov, koles, avtomobilov …ni da ni!

Kaj bomo z njimi?

Zračnice bo pri nas prevzela Urška Pirc iz Črne Z-račke, ki jih bo preoblikovala v izdelke in jim namenila nov namen! Nekaj o sebi in svoji dejavnosti nam je Urška zaupala tudi v novici, ki je objavljena na naši spletni strani.

Odprti smo vsak delovni dan (pon-pet) od 8h do 16h. V kolikor ne moreš dostaviti zračnic v tem času nam jih lahko pustiš na terasi pred glavnim vhodom v mladinski center.

 

..............................

Prav v tem trenutku se naša Zemlja utaplja v plastiki in drugih odpadkih. Potrebno je samo, da se ozremo okrog sebe, ko gremo na popoldanski sprehod, in lahko vidimo, kaj vse pristane v naravi. V zadnjem letu, pa so se plastični odpadki le še povečali. Vsak od nas lahko pripomore k boljši prihodnosti. Začnemo pa lahko že v našem domu oziroma vsakdanu.

Kako?

  • Postanemo ozaveščeni in trajnostni potrošniki (kupujemo lokalno, le toliko kolikor potrebujemo, najprej porabimo hrano, ki se ji izteka rok uporabe, nakupujemo s svojimi vrečkami, podpiramo trgovine, kjer lahko kupujemo na rinfuzo ...)
  • Potujemo čim bolj trajnostno (z vlakom, imamo s seboj svojo steklenico za vodo, kolesarimo, hodimo peš, potujemo z namenom prostovoljstva, podpiramo lokalne ponudnike …)
  • Obleke in ostale stvari, ki so še uporabne izmenjamo ali podarimo naprej.
  • Stvari poskušamo popraviti, preden jih peljemo na odpad ali se pozanimamo, kam jih lahko oddamo, da jih ponovno uporabijo.
  •  ...

 

179521681 295134062194553 5626117726331137673 n

Zbirna točka nastala v okviru projekta Zmanjšaj! Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2