MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Dobre prakse v lokalni skupnosti: Amara

ponedeljek, 01 marec 2021 08:20

Dobre prakse se zbirajo v okviru projekta Zmanjšaj! V fazi nastajanja Zero waste karte MCI zbiramo zgodbe, ki predstavljajo dobro prakso na področju zmanjševanja odpadkov in aktiviranosti posameznikov. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

»Samostojni podjetnik – električist, ki izvaja vsa popravila na domu ali v poslovnih prostorih … Z dobrim, marljivim, ekološkim in razumevajočim odnosom do vseh virov energije in odpadkov lahko veliko pripomoremo sebi in vsem prebivalcem.«

 

Amara posredništvo in elektro storitve Miroslav Prek s.p.

Mobilni telefon: 041 648 323 (Miro Prek)

Naslov: Rudarska ulica 5, Idrija

 

Za začetek lahko poveste par besed o sebi, kdo ste in s čim se trenutno ukvarjate? 

Sem Prek Miroslav, samostojni podjetnik – električist, ki izvaja vsa popravila na domu ali v poslovnih prostorih.

Ukvarjam se s popravilom na sledečih področjih:

Elektro - zamenjava in izdelava novih elektroinštalacij, kamor spadajo luči, varovalke, stikala, vtičnice ter priklop in odklop gospodinjskih aparatov…

Vodovod - popravilo, zamenjava in čiščenje odtokov, sifonov, pip, bojlerjev splakovalnikov, straniščnih školjk, umivalnikov in vsa dela na drugi vodovodni instalaciji.

Plin – zamenjava štedilnikov, plinskih cevi in ventilov.

Drugo – različna druga popravila, zamenjave in montaže.

 

Kako ste prišli na idejo za vaše podjetje? Kaj vas je spodbudilo k temu?

Sprva sem bil 10 let zaposlen v osnovni šoli kot vzdrževalec oz. hišnik. Zaradi prevelikega obsega dela v popoldanskem času in pomanjkanja časa za popoldansko delo zaradi velikega povpraševanja po storitvah sem se odločil za celodnevni s. p.

Kaj oziroma kakšen je bil do sedaj najbolj nagrajujoč občutek pri vašem delu? 

Največja nagrada po opravljenem delu je zagotovo zadovoljstvo stranke z opravljeno uslugo in ceno ter seveda tudi priporočilo mojih storitev drugim.

Vidite potencial za tovrstne poslovne ideje v lokalni skupnosti?

Osebno sem mnenja, da predanost, kvaliteta in zavzetost ne samo v naši lokalni skupnosti, temveč tudi v širšem okolju vedno prinesejo pozitivne in zadovoljujoče rezultate.

Koliko časa se že ukvarjate s tem in kakšen je odziv ljudi na vaše storitve?

Omenjeno delo na idrijskem opravljam že 25 let. Stranke me rade ponovno pokličejo za katera druga popravila in priporočijo tudi sosedom, sorodnikom ali prijateljem. Ker se s strankami zelo dobro razumem sklepam, da so z mojim delom zadovoljne.

Ali ste mnenja, da ljudje v današnjem času dovolj cenijo oziroma se poslužujejo tovrstnih storitev? Mislite, da vse večja izbira tudi po cenovno dostopnejših izdelkih vpliva na mišljenje, ravnanje ljudi?

Menim, da ljudje precej cenijo to storitev, še bolj pa, ko jim z popravilom ali pa nasvetom priskočiš na pomoč. Osebno sem mnenja, da je vse večja izbira manj kvalitetno-tehničnih izdelkov in ravno s tem povečujemo tehnološko zastrupljenost skupnega planeta.

Popravila, čiščenje, ipd. prav tako vplivajo na zmanjševanje odpadkov, kako vi gledate na to? Imate mogoče kakšen nasvet?

Za prvi primer lahko vzamemo bojler – po nekaj letih se na grelcu nabere apnenec, ki povečuje potrošnjo električne energije za celo 2x-3x. Posledično se zmanjšuje zaloga tople vode, zato je priporočljivo čiščenje na 2-3 leta.

Drugi primer je puščanje vode na pipah in wc »splakovalnikih« oz. kotličkih. Pri omenjenem prihaja do velike ekološke in finančne škode. Enako pa se dogaja pri nesmotrni uporabi vode in električne energije.

Kje vas lahko ljudje najdejo/kontaktirajo v tem času, ko je vse zaprto? Se vaša storitev izvaja?

Tudi v teh težkih časih, me za intervencije in popravila stranke seveda lahko pokličejo.

Na katerem naslovu pa vas lahko obiščejo?

Dosegljiv sem na mobilni telefon 041-648-323, naslov pa je Rudarska ulica 5, Idrija.

Imate še kakšno misel za konec? 

Z dobrim, marljivim, ekološkim in razumevajočim odnosom do vseh virov energije in odpadkov lahko veliko pripomoremo sebi in vsem prebivalcem. Z vami že 25 let Miroslav Prek.

 

Dobre prakse Amaro

Foto arhiv: Pexel.com

 

#Zmanjšaj! #reuse #lifestyle

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2