MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

APRILSKI PROGRAM MCI

torek, 31 marec 2020 10:50

SESTANEK (MEDNARODNE) EKIPE ZA IZMENJAVO NO PLANET B 

Vsako sredo ob 10.00 se ekipa mladih, pod okriljem Mladinskega centra Idrija, zbere pred svojimi domačimi računalniškimi ekrani in se preko spletne aplikacije povežejo ter snujejo program za mednarodno poletno izmenjavo, ki bo potekala prav v Idriji! Izmenjava se imenuje No planet B, saj se bodo udeleženci vse dni soočali z izzivi in aktivnostmi na tematiko okoljevarstva.

90529923 878105589300163 6918715465111961600 n90764922 142826107099778 1223401707480809472 n

O našem doživetju na februarski izmenjavi na Nizozemskem pa si lahko prebereš tukaj.

 

SREČANJE MLADIH ZA NAČRTOVANJE IN REALIZACIJO URBANE IGRE 

TOREK, 7.4. OB 15.00

Poznaš sobo pobega (escape room)? Te zanimajo miselni izzivi, idrijska dediščina, spoznavanje novih ljudi, druženje, zabava, delo na terenu, pisanje zgodbic... ? Si želiš novega izziva in te zanima sodelovanje pri realizaciji urbane igre, ki deluje po principu sobe pobega, vendar na prostem? ;)

Potem smo mi pravi naslov! Pridruži se nam na našem online srečanju. Kar moraš storiti je le, da nam pošlješ sporočilo na našo fb stran ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in boš dobil_a link do našega skupnega klepeta, ki bo potekal prek aplikacije ZOOM. 

**Aktivnost se izvaja v sklopu projekta Prenove idrijskih rudarskih hiš II (PIRH II).

 unlock idrija 6

 

LANGUAGE CAFÉ  

ČETRTEK, 15. 4., OB 18. URI 

Ker ne moremo iti ven, bo naša pripravnica Daniela s Kanarskih otokov, pripravila jezikovno kavarno, kjer bomo lahko vadili angleško in se učili špansko. Obljublja nam spoznavanje, zabavne skupinske jezikovne igre (v katerih je res mojstrica!) inpogovor o različnih temah.Starost in znanje jezika naj ne bosta oviri za prijavo ?Prenesite si aplikacijo Zoom in se nam oglasite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na FB chat vsaj 15 min prej, da vam sporočimo ime naše sobe. Se vidimo! #stayathome #yomequedoencasa

 

GOZDNA TERAPIJA Z MAJO PIŠLJAR 

ČETRTEK, 9. 4. ob 16.00; SOBOTA, 18. 4. ob 10.00; SREDA, 22. 4. ob 16.00 

Krasna priložnost za vse, ki vam je v teh dneh dolgčas, ali pa vam manjka malo tišine, sprostitve in umirjenih misli. Tudi za vse tiste, ki ljubite naravo in za tiste, ki do nje ne gojite nekih posebnih čustev. Za tiste, ki si želite poglobiti odnos z njo, mamo Zemljo, pa tiste, ki vas samo »firbec matra«. Iskreno dobrodošli in toplo ste sprejeti vsi. Bolj kot besede, prepriča sama izkušnja. Virtualno gozdno terapijo bo vodila certificirana vodnica gozdne terapije. Izobrazbo je pridobila preko mednarodno uveljavljenega Združenja za naravno in gozdno terapijo in programe (Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs) v Združenih državah Amerike.

Ste zraven? Kako bo to potekalo? Preprosto! Srečali se bomo preko ZOOM aplikacije, trikrat v mesecu aprilu in enkrat v maju. Udeležba je brezplačna. Prijave so obvezne in jih zbiramo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prijavite se lahko na eno ali pa vsa srečanja.

Potem pa…

  1. Potrebovali boste telefon ali tablico, slušalke, mobilne podatke ali wi-fi ter aplikacijo ZOOM: https://zoom.us/
  2. Obiskali boste prostor zunaj ali znotraj, v katerem se počutite udobno, mirno ter imate možnost stika z nekim naravnim bitjem. Kot rečeno, v ta prostor lahko vstopite tudi zgolj prek svoje domišljije.
  3. Na svoji napravi boste ob dogovorjenem času kliknili na ZOOM povezavo, ki jo bom predhodno poslala vsem prijavljenim, in srečali se bomo v virtualnem prostoru, kjer me boste slišali in videli. Zaželeno je, ni pa nujno, da se tekom srečanja tudi vi pridružite preko videa in zvoka.
  4. Maja vas bo vodila skozi 90 minutno gozdno terapijo, ki bo seveda prilagojena razmeram, času in načinu srečanja.

Se vidimo!

 **Za več informacij o gozdni terapiji vas Maja Pišljar toplo vabi, da prebrskate po spletni strani Združenja za naravno in gozdno terapijo (ANFT) ali po njeni spletni strani Rooted-Wisdom, ki je v procesu preoblikovanja in prevajanja v slovenščino.
 

DELI Z NAMI POZITIVNE ZGODBE

VSAK DAN, od 00.00 do 24.00 

V MC Idrija zbiramo pozitivne zgodbe iz vašega vsakdana, saj smo prepričani, da se vsakemu pripeti kaj lepega, kar daje dodatno energijo tudi v teh malo težjih časih. Prav vsi ste vabljeni, da z nami podelite svoja doživetja pomoči, solidarnosti in prijaznosti. Veseli bomo tudi kakšne fotografije, ki ponazarjajo kvalitetno preživljanje prostega časa in tako tudi drugim omogočite, da pridobijo kakšno novo idejo zase.

Veseli bomo tvojega sporočila! :) 

 

STALNI PROGRAM

Glasbene urice kitare, španščina in joga do nadaljnjega potekajo online, pod dogovorjenem urniku z mentorjem_ico.

#ostanidoma #preizkusikakšnonovostvar

 

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2