MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Kako v tujino?

Za začetek nekaj hitrih nasvetov, ki jih v zapisu zbrala Workaway prostovoljka:

  • Bodi odprt-a in radoveden_a za druge kulture.
  • Upaj si početi stvari sam_a.
  • Večkrat reči ja.
  • Druži se z lokalci.

-----

Poleg tega pa ti ponujamo še seznam organiazcij, speltnih platform, preko katerih je potovati še enostavneje!

------

Z MCIjem na izmenjavo!

Redno spremljaj našo spletno stran ali FB stran ali se prijavi na mesečni novičnik, kjer dobiš informacije o novih mednarodnih priložnostih.

------

Projekti prostovoljstva

Pred tem so se tovrstvi projekti imenovali Evropska prostovoljska služba (EVS). V MCI-ju smo do sedaj gostili Ines, Ronija,  Mireille, Antoina, Salvadorja, Sveina, Irino, Leo, Alejandro, Gediminasa. Več o izvednih projektih si lahko prebereš na tem linku.

Če te tovrstna oblika prostovoljstva zanima, nam piši na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če potrebuješ še nekaj razlogov, da se prepričaš, pa preberi razloge zakaj se vključiti v mednarodno prostovoljstvo.

------

Workaway

Ena izmed možnosti poceni potovati je tudi Workaway, kjer v zameno za delo (5 ur na dan) dopiš prenočišče in prehrano. V Mladinskem centru Idrija, predvsem v Hostlu Idrija od poletja 2018 gostimo workaway prostovoljce. Tako sta npr. pri beljenju hodnika v stavbi, kjer se nahaja MCI, poleti pomagala Juan in Natxo, en iz Kolumbije in drugi iz Španije. Na jesen sta se nam pridružili Patrica in Roma, ki sta prebelili nekatere sobe v hostlu. Patricia pa je tudi pripravila predvanji na GJV in nekaj zapisov na naši spletni strani. Prostovoljci pri nas ostanejo približno 3 tedne, ampak glede na zapis, se imajo pri nas lepo. Do konca decembra 2018 pa je Maureen pomagala pri barvanju vrat. Tudi v letu 2023 smo imeli kar 4 workaway prostovoljke.

Če te zanima tovrtsna oblika prostovoljstav, nam piši na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če potrebuješ še nekaj razlogov, da se prepričaš, pa preberi zgodbo zakaj je pomembno potovati.

----

STA potovanja
STA potovanja je potovalna agencija, ki lahko komur koli pomaga uresničiti popotniške načrte. Pomagajo pri organizaciji individualnih potovanj, za vse tiste, ki pa si želijo malo drugačne izkušnje, ponujajo programe dela, jezikovne tečaje, prakse ter študij v tujini, tako v Evropi kot drugod po svetu.
Svoje delovanje so predstavili tudi že v MCI. 

kako v tujino

STA potovanja - All we do is travel.
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Spletna stran: http://www.stapotovanja.com/
FB stran: https://www.facebook.com/stapotovanja

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2