MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

Mednarodne priložnosti

Z Mladinskim centrom Idrija na mladinsko izmenjavo ali na trening mladinskih delavcev ...

Mladinske izmenjave skupinam mladih iz različnih držav omogočajo, da skupaj raziskujejo teme, ki jih družijo. Mladi ob tem razvijajo svoje kompetence, postajajo pozorni na družbeno relevantne teme in področja, preko vrstniškega učenja raziskujejo nove kulture, navade in življenjske stile ter krepijo vrednote solidarnosti, demokratičnosti in prijateljstva.

Treningi mladinskih delavcev pa so namenjeni vsem, ki delajo z mladimi, in bi radi poglobili svoje strokovno znanje na specifičnem področju ter si ob tem izmenjali dobre prakse s predstavniki organizacij iz drugih držav.

Aktualni projekti:

OMMEN, NIZOZEMSKA - Just arrange it

spodbujanje socialnega podjetništva (10 dni februarja 2020)
Prijave so odprte! Za več informacij klikni tukaj.

 

Ti tema nobene izmenjave ne ustreza?

Sporoči ekipi MCI-ja in skupaj bomo načrtovali (idealno) mladinsko izmenjavo, prijavili projekt in izpeljali izmenjavo v Idriji oz. bližnji okolici. Si upaš?

----

Pretekli projekti:

SONTHOFEN, NEMČIJA - Together for the climate

srečanje mladih in odločevalecv na temo klimatskih sprememb (18. in 19. oktober 2019, drugi udeleženci iz tujih alpskih mest)

ZADAR, HRVAŠKA – Digital natives

izboljšanje digitalnih kompetenc mladinskih delavcev ter spoznavanje orodij in dobrih praks za digitalno mladinsko delo, zlasti z mladimi z manj priložnostmi (12. oktober–19. oktober, 20 udeležencev iz osmih evropskih držav); PRIJAVE SO ŠE ODPRTE

MARIBOR – projekt LOCAL

vključevanje mladih v aktivnosti v lokalnem okolju s poudarkom na trajnostnem načinu življenja. (2. srečanje bo od 11. do 13. oktobra v Mariboru, 25 mladih in njihovih mentorjev iz Slovenije in Liechtensteina)

OMMEN, NIZOZEMSKA  Back to basics Vol. 2

spodbujanje mladih k ozaveščanju in krepitvi svojih komunikacijskih in sodelovalnih spretnosti ter smisla za iniciativnost (5.–21. avgust 2019, 55 udeležencev iz Bulgarije, Italije, Španije, Litve, Makedonije, Grčije, Slovenije s Hrvaške, Portugalske, z Nizozemske in Madžarske)

MUHOS, FINSKA  Slow down take your time

zdrav življenjski slog, stik z naravo in iskanje priložnosti za zmanjševanje stresa v vsakodnevnem življenju (1.7. avgust 2019, 25 mladih iz Slovenije, Grčije in Italije)

IDRIJA  Under the same sun

trening mladinskih delavcev na temo inkluzije in dostopnosti v organizacijah in skupnosti (5.10. maj 2019, 12 udeležencev)

IDRIJA How to survive real life

zmanjševanje odpadkov, veščine za 21. stoletje in projektno načrtovanje (25. februar2. marec 2019, 32 mladih z Nizozemske, s Hrvaške, Poljske, Cipra in iz Slovenije)

----

Projekt sofinancira program Evropske unije Erasmus+, vse aktivnosti so za udeležence brezplačne.

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 051 231 049

sofinance.jpg

Movit.jpg

 

Novice

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2