MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

#livinginidrija

Trend med mladimi iz manjših mest je, da po končani srednji šoli ali že prej, zapustijo svoj kraj. Ponavadi gredo študirat in se po končanem študiju ne vrnejo več domov. Zakaj ne? Ker ni stanovanj, ni dela, ki bi si ga želeli opravljati, je večje mesto bolj privlačno in ponuja več priložnosti…

Tudi idejna vodja bloga #LivingInIdrija je imela po končanem študiju podobne pomisleke. Odlašala je z dnem, ko bo spraznila svojo študentsko sobo v Ljubljani in vse svoje stvari zapakirala v škatle in jih odpeljala nazaj domov v Idrijo. Ne vem ali ji je pomagalo, da je zgodbo in razloge o tem, zakaj se je dobro preseliti v Idrijo, tolikokrat in tako prepričljivo povedala svojim prijateljem, da je tudi sama začeli verjeti, da preselitev v Idrijo ne pomeni nujno nekaj slabega.

Kako je dejansko živeti v Idriji - #LivingInIdrija? Tina je ugotovila, da je pravzaprav zelo pozitivno in da lahko tudi v Idriji razvija svoje potenciale in gradi na pozitivnih zgodbah domačega kraja. Zato je začela z uporabo #LivinigInIdrija na družbenih omrežjih, uporabo # pa je nadgradila s spletnim blogom na spletni strani Mladinskega centra Idrija.

Naj njena zgodba postane širša! Začnimo na svet in lokalno okolje gledati iz nekoliko drugačne perspektive – iz tiste pozitivne. Za trenutek zatrimo našo slovensko potrebo po jamranju in se potrudimo poiskati in razviti pozitivne, dobre, kvalitetne stvari, ki so po navadi pred našim nosom, ampak jih vztrajno dojemamo za samoumevne!

Naj bo ta blog zbir pozitivnih zgodb mladih in mladih po srcu! Tistih, ki so v Idriji našli pozitivno zgodbo in so jo pripravljeni deliti s svetom. Naj bo blog motivacija ali brca za vse tiste, ki so pozabili gledati na življenje skozi pozitivno perspektivo.

---

Avtorji prispevkov se lahko predstavljajo pod svojimi resničnimi ali izmišljenimi imeni. Če imate tudi vi pozitivno zgodbo, ki bi jo radi delili s svetom nam jo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Zavedamo se, da ni vse samo pozitivno in smo pripravljeni sprejeti ter objaviti tudi prispevke, ki govorijo o izzivih oziroma stvareh, ki jih je potrebno izboljšati, ampak samo v primeru, da prispevek na koncu ponuja tudi rešitev ali idejo za izboljšavo!
Prav tako ste vabljeni, da v svojih objavah uporabljate #LivingInIdrija. Objava se bo avtomatično naložila na naš blog.

Novice

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2