T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si

Ustvarimo mladinske točke!

Petek, 24 November 2017 10:38

Ustvarimo mladinske točke!

V sklopu projekta Aktivirajmo se!, ki spodbuja mladinske aktivnosti tudi izven Idrije, se je oblikovala skupina mladih iz Godoviča, ki si želijo lokalni skupnosti ponuditi bolj pestre dneve.

S pomočjo Mladinskega centra Idrija (MCI) se je oblikovala Mladinska točka Godovič, ki predstavlja podaljšek delovanja Mladinskega centra Idrija tudi izven mesta Idrija. Cilj Mladinske točke Godovič je, da se tudi mladim na podeželju omogoči izvajanje mladinskih aktivnosti. Ni smiselno, da MCI izvaja aktivnosti po okoliških krajih, če v okoliških kraji živijo motivirani mladi, ki bi aktivnosti radi pripravljali sami. MCI v tem primeru nudi le finančno oporo, mentorstvo in zagotavlja formalen okvir za izvajanje aktivnosti.

Da bo Mladinska točka Godovič prepoznavna se je v sklopu projekta oblikovalo tudi celotno grafično podobo in logotip. Črke v logotipu so podobne črkam logotipa Mladinskega centra Idrija, zeleno ozadje pa je obris griča Jelenšk nad Godovičem.

Mladinska točka Godovič je pilotni projekt, s katerim želi MCI spodbuditi aktivacijo mladine v okolišlih krajih. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Republika Slovenija.