T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si

O izzivih participacije mladih ...

Petek, 25 Avgust 2017 09:04

VABILO

V minulih letih smo na področju vključevanja in angažmaja mladih v Idriji storili marsikaj – pa vendar se s tem ne bi smeli zadovoljiti. Pred nami so še mnogi izzivi.

O izzivih participacije mladih, procesih vključevanja mladih in konkretnih ukrepih, s katerimi lahko mlade iz Idriji še dodatno vključimo v odločanje in aktivno sooblikovanje skupnosti, bomo razpravljali v petek, 8. septembra 2017 ob 8.00, v prostorih Mladinskega centra Idrija, Ulica IX. korpusa 17 v Idriji.

Namen je seznanitev z inovativnimi pristopi v vključevanju mladih ter načrtovanje nadaljnjih aktivnosti za večjo vključenost in aktivacijo mladih v občini – posebno pozornost želimo nameniti tistim segmentom mladih, ki doslej še niso bili sistematično vključeni – torej mladi iz socialno šibkejših družin, mladi osipniki, mladi brezposelni, mladi priseljenci, mladi s problemi z alkoholizmom in drogami ter mladi v nekaterih podeželskih skupnostih.

Dogodek je prvenstveno namenjen odločevalcem, načrtovalcem in izvajalcem aktivnosti za mlade – saj prav s spremenjenim pristopom k mladinskim vprašanjem lahko spodbudimo večji angažma in vključenost obravnavanih mladih.

Program dogodka:

8.00 – 8.30 Uvod
8.30 – 10.00 Dobri zgledi participacije v alpskem območju
10.00 – 11.00 Stanje in vključenost ranljivih mladih danes
11.00 – 12.00 Kosilo
12.00 – 13.00 Definiranje ciljev in usmeritev ter ukrepi za večjo vključenost
13.00 – 13.30   Zaključek in nadaljnje aktivnosti

Namen projekta Governance and Youth in the Alps (GaYA) je omogočiti intenzivnejše vključevanje mladih v politično življenje. V okviru projekta GaYA se zbirajo in posredujejo nove demokratične metode vključevanja mladih ter izvajajo praktična usposabljanja in delavnice v 12 alpskih območjih – tudi v Idriji. Izvajanje projekta sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj prek Interregovega programa za območje Alp.

Več o projektu: http://idrija.si/objava/81110

 

Po dogodku bomo v partnerstvu Občine Idrija, konzorcija projekta GaYA in Mladinskega centra Idrija ter vas zastavljene aktivnosti v največji možni meri implementirali.

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite do 4. septembra na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 37 34 508.

S spoštovanjem,

Bojan Sever, župan Občine Idrija