MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

5 za vzgojo: DRUŽINSKI IZLETI IN PRAVLJIČNE POTI

torek, 21 april 2020 18:00

21. april ob 18. uri
DRUŽINSKI IZLETI IN PRAVLJIČNE POTI
Irena Cerar

Irena Cerar je avtorica serije družinskih izletniških vodnikov Pravljične poti Slovenije, poznamo pa jo tudi kot dolgoletno urednico revije National Geographic Junior. Osnova vsakega potepa iz njenih knjig je ljudska pravljica ali pripovedka, izlet pa nas popelje na raznolike kulturnozgodovinske kraje, omenjene v zgodbi. Na tak način je z zgodbami raziskala vse slovenske pokrajine. Je tudi pripovedovalka ljudskih pravljic, ki najrajši pripoveduje na prostem in v naravi.

Irena je v  svojem delu združila svojo ljubezen do starih zgodb in pohajkovanja, kar bo delila tudi z nami. S svojim predavanjem nas bo na prvem mestu spodbudila k skupnemu in družinskemu branju ter predstavila pomen bralnih navad, način spodbujanja bralne pismenosti ter hkrati ohranjanja slovenske literarne kulturne dediščine. Govorila bo o tem, kako se lahko prek prebiranja zgodb približamo naravi in spodbujamo izkustveno učenje v njej. Dobili bomo ideje, kako motivirati otroke za raziskovanje raznolike slovenske naravne in kulturne dediščine ter jim to izkušnjo prek domišljijskega sveta kar se da obogatiti.

Predstavila bo tudi nekaj primerov iz naše okolice in nas podprla pri iskanju trajnostno naravnanih in sonaravnih idej za preživljanje skupnega pristnih doživetij.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2