MCI: T: +386 51 231 049  |  E: info@mcidrija.si    HOSTEL: T: +386 40 808 022  |  E: hostel@mcidrija.si

5 za vzgojo: ČE NE VEŠ, VPRAŠAJ

torek, 11 februar 2020 18:00
Sporočamo, da bo predavanje 5 za vzgojo prihodnji torek zaradi bolniške odsotnosti izvedel Jernej Picelj, sodelavec Dejana Sotirova.
 
Kljub spremenjenemu načinu predavanja bomo naslavljali enako temo, torej o otrocih z ADHD in s tem povezanimi specifikami vzgoje za vse, ki vzgajate, pri čemer bo predavatelj črpal iz lastnih izkušenj tudi iz tistih, ki jih je pridobil kot član Mavričnih bojevnikov, kjer izvajajo poletne tabore in individualna svetovanja staršem, ki iščejo dobro pot za svoje otroke v domačem in šolskem okolju.
 
PODROBNOSTI O PREDAVANJU
11. februar ob 18. uri
Če ne veš, vprašaj
Pred nami je predavanje, na katerem bomo spoznali osebno izkušnjo Jerneja Piclja, ta pa nam bo služila kot izhodišče pogovora o vseh temah, o katerih v vsakdanu težko govorimo in se jim iz različnih vzrokov, preprek in stigme raje izognemo. Odgovoril bo torej na najpogostejša vprašanja, povezana z odnosi med starši in otroki, posvetili pa se bomo tudi specifičnim idejam in že preizkušenim (ne)uspešnim praksam v kontekstu domače in šolske vzgoje otrok z ADHD, ki so - kot pravi naš predavatelj - pravzaprav "samo" otroci.
 
Jernej Picelj je že več let aktivni član Mavričnih bojevnikov, med drugim je bil vodja organizacije taborov, izvaja pa tudi projekt Če ne veš, vprašaj, s katerim so bili pretekli udeleženci sodeč po anketah izjemno zadovoljni. Njegov razlog za obstoj je, da pusti ljudi opolnomočene na področjih, ki so za njih pomembna in jih zanimajo, ter jih v procesu pusti transformirane z več moči, svobode, samoizražanja in mirnega uma.

PRP LEADER EU SLO barvni 1 2